Държавната комисия по хазарта (ДКХ) извършва неефективен контрол върху игрите

...
Държавната комисия по хазарта (ДКХ) извършва неефективен контрол върху игрите
Коментари Харесай

Контролът на комисията по хазарта се оказва неефективен

Държавната комисия по хазарта (ДКХ) прави неефикасен надзор върху игрите на щастието, тъй като няма профилирана дирекция за тази цел. Това излиза наяве от план на промени в устройствения устав на ведомството, препоръчан от финансовото министерство.

С плана се предлага основаването на профилирана дирекция " Лицензионна и контролна активност ", която би трябвало да ускори инспекциите.

Финансовото министерство признава, че санкционирането на нарушаванията е несвоевременно и неефективно.

Предварителните инспекции на игрално съоръжение са правени ненавременно, макар че това е причина за издаване на лицензи по Закона за
хазарта.

Бавело се е и унищожаването на негодното игрално съоръжение.

През февруари финансовият министър Владислав Горанов смени без пояснение ръководителя на ДКХ Огнемир Митев и го размени с юристката от финансовото министерство Мария Филипова.

Скоро след идването си на поста тя назначи цялостна инспекция на трите национални малките екрани – Българска национална телевизия, бТВ и Нова телевизия, по отношение на рекламата на лотарийни игри. Резултатите демонстрираха, че нападателната реклама на
хазарт е законна и глоба бе наложена само на клипа " Шоколад ".

Предложените от Горанов структурни промени в ДКХ идват в миг, когато следва Народното събрание да прегледа предлагането на " Обединени патриоти " за ограничение на продажбата на лотарийни билети и на регламата на игри на щастието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР