Държавната Ел Би Булгарикум вече работи на максимален капацитет и

...
Държавната Ел Би Булгарикум вече работи на максимален капацитет и
Коментари Харесай

Държавната Ел Би Булгарикум работи на пълни обороти, но се нуждае от спешен ремонт

Държавната " Ел Би Булгарикум " към този момент работи на оптимален потенциал и със 100 % българско мляко, оповестиха от Министерството на стопанската система и промишлеността.

В момента във Видин на ден се създават по 25 000 кофички кисело мляко и по над 6 тона прясно. Възстановено е и производството на артикули по БДС. Доставките на мляко за продуктите на " Ел Би Булгарикум " към този момент са удвоени.

По решение на новото управление на компанията всеки месец се вършат транспарантни състезания за избор на снабдители на напълно българска суровина. Този месец е закупена суровина в размер на 900 тона мляко единствено от български производители, което е близо 2 пъти нарастване спрямо предишното лято, когато изкупуваната суровина е била единствено 430 тона.

Планира се дистрибуционната мрежа в района да се усили, с цел да се съкрати веригата на доставки и продуктите на " Ел Би Булгарикум " да доближават до повече клиенти. През последните месеци се наблюдаваше неналичието им в магазинната мрежа.

Ресорният министър Богдан Богданов прегледа индустриалните цехове в предприятието и установи, че базата има потребност от незабавен ремонт.
 Държавната
Държавната " Ел Би Булгарикум " подвига цените на част от продуктите си с над 50%

Вместо сегашните 13 лв., 800 грама кашкавал към този момент ще коства 19 лв.

" Държавата ще я реновира и ще влага в нови артикули и индустриални машини. Модернизацията на производството е приоритет за нас ", сподели министърът. Той заяви, че се възнамерява в " Ел Би Булгарикум " да се привлекат младежи и фрагменти посредством възобновяване на дуалните стратегии.

Научният център на " Ел Би Булгарикум " ще продължи да получава поддръжката на страната и ще влезе в нов стадий на развиване, с помощта на съдействието си с японската компания " Мейджи ".

" Ел Би Булгарикум “ и японската " Мейджи “ основават общо дружество за по-мащабна инвазия на българските млечни артикули в Азия

50 години от първата продажба на българско кисело мляко в Япония
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР