Държавната дума на Руската федерация ще подготви обръщение до Конгреса

...
Държавната дума на Руската федерация ще подготви обръщение до Конгреса
Коментари Харесай

Русия ще иска САЩ и Берлин да разследват катастрофата на Ил-76

Държавната дума на Руската федерация ще приготви послание до Конгреса на Съединени американски щати и немския Бундестаг, с цел да се откри какви ракети биха могли да причинят катастрофата на самолета Ил-76 в Белгородска област, съобщи " Фокус ".

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин е дал съответното напътствие на ръководителя на комисията по защита Андрей Картаполов по време на пленарно съвещание.

Според съветските управляващи самолетът е свален от ракети, които са западно произвеждане.



" Има предложение да се изиска следствие за това какви ракети и пускови установки са употребявани, дано подготвим послание към Конгреса на Съединени американски щати и немския Бундестаг, с цел да могат депутатите най-сетне да видят кого финансират и на кого оказват помощ ", уточни Володин.

Самолетът Ил-76 се разруши в Белгородска област по време на полет. Според съветското министерство на защитата на борда е имало 65 пленени военнослужещи от украинските въоръжени сили, 6-ма членове на екипажа и 3 съпътстващи лица.

В сряда, 24 януари, в действителност е трябвало да се проведе размяна на пленници сред Русия и Украйна, удостовери Андрий Юсов, говорител на Главното разследващо ръководство на украинското Министерство на защитата.



" Мога да заявя, че плануваната за през днешния ден замяна сега не се организира “, разясни той.

Юсов добави, че Украйна ревизира информация от съветското министерство на защитата, че на борда на самолета Ил-76, който се разруши в Белгородска област, е имало военнопленници. Засега украинските управляващи не удостоверяват, само че и не отхвърлят, че са свалили самолета.

Според военното министерство в Киев подобен аероплан е употребен за транспортиране на ракети за комплекса за противовъздушна защита С-300.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР