Държавната агенция за закрила на детето запозна ученици от Хасково

...
Държавната агенция за закрила на детето запозна ученици от Хасково
Коментари Харесай

Представиха в Хасковско чата на линията за деца 116111

Държавната организация за протекция на детето срещна възпитаници от Хасково и Димитровград с чат приложението към Националната телефонна линия за деца 116111.

Всеки вторник и четвъртък от 14 до 16 часа специалисти от организацията са разполагаем, с цел да отговорят на въпросите, както на децата, по този начин и на възрастните, които поставят грижи за тях. Чатът е наличен през формалната интернет страница на Националната телефонна линия за деца на ДАЗД – 116111.bg. Както и при позвъняване на НТЛД, по този начин и при свързване в чат приложението. Разговорът е неизвестен и изцяло безвъзмезден.

Ученици от осми, девети и десети клас в Хасково и Димитровград се срещнаха с активността на чата. Справянето с експанзията, посредством диалог и ориентиране на силата в потребни действия, като спорт и изкуство, дискутираха заместник-председателят на ДАЗД Ивайла Касърова и Георги Иванов, психолог и специалист в ДАЗД, с учениците от природо-математическа гимназия „ Акад. Боян Петканчин “ в Хасково. Възпитаниците и разясниха, че съществуването на чат приложение е добра опция за осъществяване на диалог, тъй като за тях този метод на връзка е най-използван, прочут и комфортен.

Колко е значимо обществото да бъде свръх сензитивно, когато става дума за принуждение сред и над деца, нуждата от това всички, изключително децата, да бъдат по-емпатични един към различен и никой да не подминава дете в риск, бяха част от тематиките на диалог с учениците в димитровградската природо-математическа гимназия „ Иван Вазов “, където учи и представителят на област Хасково в Съвета на децата към ръководителя на Държавната организация за протекция на детето Даяна Славова.

Националната телефонна линия за деца 116111 и чат приложението към нея са метод да получиш съвет и поддръжка от готови експерти, това се отнася както за децата, по този начин и за всички възрастни, които имат въпроси и потребност от консултация по тематики, свързани с децата. Изключително значимо е децата да споделят със фамилията си и със своите учители, с цел да бъдат разбрани и предпазени от всичко, което ги тревожи, само че постоянно, когато имат терзания могат да потърсят консултантите на Линията и чата, обясниха представителите на ДАЗД и допълниха, че НТЛД 116111 е и един от най-бързите способи за подаване на сигнал за дете в риск.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР