Държавната агенция за закрила на детето, в партньорство с Държавна

...
Държавната агенция за закрила на детето, в партньорство с Държавна
Коментари Харесай

ДАЗД обявява конкурс за плакат на тема `Пази семейството си на пътя`

Държавната организация за протекция на детето, в партньорство с Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", започват Национален конкурс за афиш на тематика „ Пази фамилията си на пътя “.

През последните години нашата страна се подрежда измежду първите места по брой починали от пътно транспортни катастрофи от страните членки на Европейски Съюз.

Именно по тази тревожна статистика децата и младежите ще имат опция да предизвикат съзнанието ни да бъдем по-отговорни на пътя, да бъдем примерни участници в придвижването, само че и да бъдем толерантни към останалите.

Най-добрите произведения от състезанието ще бъдат показани в галерия, като директно по-късно ще бъдат публикувани на таблата от спирките на градския превоз, рекламни билбордове от републиканската пътна мрежа, посредством рекламни уреди в метрото, отпечатани върху флаери и други

Основната тематиката на състезанието е „ Пази фамилията си на пътя “, а младите създатели ще имат опция да изразят гледната си точка и в 8 подтеми: заплахите от потребление на мобилен телефон; значимостта от слагане на предпазни колани; да пазим мотоциклетиста; приемливост към велосипедистите; да пазим пешеходците; да понижим скоростта и да пазим децата в автомобила, употребявайки профилирани детски столчета.
Целта е да се предизвикат младите гении интерактивно, посредством изкуството си, да провокират всички да пазим нас и другите на пътя.

Инициативата е ориентирана към деца, възпитаници и студенти от специалностите „ Рекламна графика “/ “Компютърна графика “ от учебните заведения и университетите по изкуствата от системата на МОН, или с изявени ползи към образните изкуства.

Финалистите ще бъдат определени от представители от ДАЗД, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и изтъкнати художници.
Освен автентичност и креативен умения, журито ще прави оценка доколко творбата ви отразява тематиките и дали то ще се хареса и на жителите.

Напомняме, че решение на държавното управление 2019 година е избрана за година на дейна работа по запазване живота и здравето на участниците в придвижването под мотото " Пази фамилията си на пътя ", а мотив за самодейността е мъчителната тематика за сигурността на придвижване по пътищата в България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР