Държавната агенция за закрила на детето се самосезира и настоява

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира и настоява
Коментари Харесай

ДАЗД подпука детския бой в Бутан

Държавната организация за протекция на детето се самосезира и упорства за навреме предприемане на ограничения по случай с нечовечен побой над 13-годишно момче във врачанското село Бутан. Побойникът пък е 12-годишно момче. Агресията от дете над дете е снимана и на видеоклип, оповестиха от ДАЗД.

От страна на организацията е изискана информация от Дирекция " Социално подкрепяне " в Козлодуй, от Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в Козлодуй, както и от Регионално ръководство на образованието във Враца.

Държавната организация за протекция на детето наблюдава случая, като специалистите са в подготвеност когато и да е да окажат поддръжка, както на потърпевшото дете, по този начин и на момчето, упражнило експанзията, а при нужда и на експертите, ангажирани със случая, допълват от ДАЗД.

" Потресена съм от всичко, което видях в клипа, на който се вижда по какъв начин момче бие сина ми ", описа пред Нова телевизия майката на битото момче Цветомира Борисова. За насилието над сина си научила от клипа.

" Нямам никаква визия каква е повода за станалото. Синът ми нищо не искаше да ми каже, тъй като го е боязън. Той ми описа единствено това, което се вижда на клипа, само че не ми сподели каква е повода.

Не знам сред двамата да е имало омраза. Говорих и с учителите на децата, само че и те не знаят нищо ", уточни майката.

Жената посочи, че клипът е бил сниман от бияча. " Синът ми сега е уплашен, изплашен. В момента съм го спряла от учебно заведение. Така ще е до момента в който не се вземат ограничения. Подала съм тъжба в прокуратурата. Направихме здравно удостоверение. Лекарят сподели, че сина ми има доста кръвонасядания ", описа дамата.

Снимката е илюстративна
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР