Държавната агенция за закрила на детето се самосезира и изиска

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира и изиска
Коментари Харесай

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по случая на побой над ученик

Държавната организация за протекция на детето се самосезира и изиска предприемане на координирани дейности за изследване по случая на побой над възпитаник от гр. Димитровград. От страна на ДАЗД е изпратено писмо и изискана информация от Дирекция " Социално подкрепяне “ – Димитровград, и от Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи – Димитровград. На учебното заведение, в което се образоват двете момчета са дадени методически насоки за работа с детето, осъществило експанзията, както и за оказване на поддръжка на потърпевшото момче и неговото семейство. Държавната организация за протекция е предоставила на учебното заведение методически насоки и за ограниченията, които би трябвало да се подхващат, както за съответния случай, по този начин и за предварителна защита на следващи актове на принуждение. И двете момчета досега нямат други прегрешения.

" В началото на новата образователна година още веднъж сме очевидци на експанзия сред деца. Държавната организация за протекция на детето е непримирима към всеки акт на принуждение сред и над деца. Отговорността за държанието и реакциите на децата е на нас – възрастните. Нашият образец и значимите диалози с децата ни са основните фактори да се предотвратят такива неприятни случаи.  Експертите на ДАЗД са в подготвеност да окажат нужната поддръжка както на потърпевшото дете и неговите близки, по този начин и на ангажираните по случая експерти “, разяснява доктор Теодора Иванова, ръководител на Държавната организация за протекция на детето.

 По мотив изнесената информация, че е имало и други деца, които са знаели за плануваното принуждение, както и че жертвата е била заплашвана преди този момент, Държавната организация за протекция на детето моли при подозрение за заплаха от попадане на дете/деца в риск да се потърси консултация или да се подаде сигнал на Националната телефонна линия за деца 116 111, на която гратис и анонимно ще получат подпомагане и поддръжка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР