Държавната агенция за закрила на детето организира и координира връщането

...
Държавната агенция за закрила на детето организира и координира връщането
Коментари Харесай

Държавната агенция за закрила на детето върна две белгийски деца в страната им


Държавната организация за протекция на детето провежда и координира връщането на две белгийски деца в страната им. Това стана допустимо с помощта и съдействието на Министерството на вътрешните работи и посолството на Кралство Белгия в България. Двете малолетни девойки са оповестени от белгийските управляващи за търсене. При инспекция на гранично контролно-пропускателен пункт „ Калотина “ органите на Министерство на вътрешните работи откриват самоличността на търсените деца. Те са пътували с татко си, за който белгийските управляващи са издали заповед за задържане за закононарушения против личността.

При приемането на сигнала Държавната организация за протекция на детето навреме провежда настаняване на децата в спешен център и обществени служащи, които да работят с тях. Едно от най-важните неща е да спечелим доверието на децата и да се постараем да бъдат настанени дружно в сигурна среда, тъй че да се отърсят от първичния потрес на обстановката и да стартираме дейности, както за прибирането в страната им, по този начин и за съхранението на прочувственото им положение, описаха специалистите от дирекция " Политики и стратегии за детето, стратегическо развиване и съгласуваност “ в ДАЗД, които координираха работата по случая. След сливане на напъните на двете страни децата към този момент са в страната си, съпроводени от белгийски обществени служащи.

„ В един подобен случай е доста значимо бързата и професионална работа с децата, тъй като те са в непозната страна, не приказват езика и са мощно изплашени – нещо, което никое дете не би трябвало да усеща. Благодарение на положителната съгласуваност сред институциите в двете страни, както и цивилен организации, децата още веднъж са в родината си и в предпазена среда “, сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

За второто тримесечие на 2022 година специалистите на ДАЗД работят по 43 случаи на 48 деца български и непознати жители с интернационален детайл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР