Държавната агенция за закрила на детето извършва проверка по сигнал

...
Държавната агенция за закрила на детето извършва проверка по сигнал
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за насилие над дете в Центъра за настаняване в с. Лесново

Държавната организация за протекция на детето прави инспекция по сигнал за принуждение над дете в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания в с. Лесново, община Елин Пелин. Това оповестиха от пресцентъра на организацията.

Оттам показаха, че през вчерашния ден през уеб страницата им е получен сигнал за принуждение над дете, без да се показва мястото, където е осъществено. В късния следобяд на електронната поща на организацията е получен втори сигнал с прикачен видеоклип от обществените мрежи, още веднъж без конкретика. Своевременно са подхванати дейности за установяването на местонахождението и в днешния ден е разпоредена инспекция.

По предварителна информация в центъра са настанени 12 деца. Служителят, който се вижда на видеото, е отхвърлен от работа до изясняване на случая. Екип от Агенцията за протекция на децата организира през днешния ден редица диалози с децата, настанени в центъра, и срещи с личния състав и управлението му.

„ Държавната организация за протекция на детето е непримирима към всеки акт на принуждение над дете. Апелирам към цялото ни общество да бъдем виновни към децата си. Ние сме тези, които би трябвало да ги пазим и да им даваме своята поддръжка и най-много добър образец. ДАЗД ще извърши инспекция на обществената услуга за съблюдаване правото на децата на протекция против принуждение, каквито са пълномощията на Агенцията “, разяснява доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

След привършване на инспекцията от страна на Агенцията за протекция на детето ще бъдат подхванати нужните дейности и ограничения.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР