Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започва проверка по

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започва проверка по
Коментари Харесай

Държавната агенция за закрила на детето най-накрая заработи


Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) стартира инспекция по сигнала на телевизионното предаване „ Господари на ефира “. Става въпрос за случая със самотна майка, на която обществен служащ предлага да си даде детето в приемно семейство или ще бъде отнето принудително. Експертите на ДАЗД ще ревизират напълно случая и ще подхващат нужните ограничения и следващи дейности.

Припомняме, че Агенцията провежда инспекции за съблюдаване правата на детето от всички държавни, общински и частни учебни заведения, детски градини и ясли, центрове за поддръжка за личностно развиване, лечебни заведения, дирекции “Социално подпомагане” към Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) и на юридически лица с нестопанска цел, работещи в сферата за протекция на детето, както и прави наблюдаване и надзор на профилираните институции за развъждане на деца.

При нарушение на правата на децата ръководителят на ДАЗД дава наложителни наставления.
Новият ръководител на организацията е доктор Елеонора Лилова. Тя демонстрира, че по този метод би трябвало да работи тази заспала до момента институция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР