Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започва чат приложение

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започва чат приложение
Коментари Харесай

Агенцията за закрила на детето започва чат приложение за разговор с деца

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) стартира чат приложение за диалог и съвещания с деца, оповестиха от пресцентъра на Агенцията. Всеки вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 часа специалисти ще бъдат разполагаем, с цел да отговорят на въпросите им. Чатът ще бъде наличен за всяко дете през формалната интернет страница на Националната телефонна линия за деца на ДАЗД – 116111.bg.

Анализите на данните от позвъняванията на телефон 116111 демонстрират значителен брой безмълвни позвънявания. Най-често те са свързани със боязън и терзание за диалог, само че в това време демонстрират и нуждата за шерване. По думите на експертите чат приложението е още по-лесен и наличен вид за тези деца, тъй че да получат поддръжка.

Телефонната линия 116111 на ДАЗД е част и от Глобалната мрежа телефонни линии за деца, в която членуват още 133 страни.

Според ръководителя на ДАЗД доктор Таня Иванова децата от ден на ден споделят посредством обществените мрежи и чат приложения и е било значимо Агенцията да отговори на тази нужда, тъй че децата да имат още една опция да потърсят съвет или поддръжка от специалисти.

Както и при позвъняване на Националната телефонна линия за деца, по този начин и при свързване в чат приложението, диалогът е неизвестен и изцяло безвъзмезден.

По данни на ДАЗД от началото на годината на телефон 116111 са получени над 13 500 позвънявания. Над 4000 са извършените съвещания, като близо 2300 от тях са с деца. 574 са подадените сигнали за първите шест месеца на годината.

Най-честите аргументи да се потърсят консултантите са проблеми в фамилията и разнообразни форми на принуждение над и сред деца. Запазва се наклонността подрастващите да търсят съвет и поддръжка по отношение на компликации във взаимоотношенията както с връстниците им, по този начин и с възрастните, показват от организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР