Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започва чат приложение

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започва чат приложение
Коментари Харесай

Откриват чат приложение за разговор и консултации с деца

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) стартира чат приложение за диалог и съвещания с деца, оповестиха от пресцентъра на Агенцията. Всеки вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 ч. специалисти ще бъдат разполагаем, с цел да отговорят на въпросите им. Чатът ще бъде наличен за всяко дете през формалната интернет страница на Националната телефонна линия за деца на ДАЗД – 116111.bg.

Анализите на данните от позвъняванията на телефон 116111 демонстрират значителен брой безмълвни позвънявания. Най-често те са свързани със боязън и терзание за диалог, само че в това време демонстрират и нуждата за шерване. По думите на експертите чат приложението е още по-лесен и наличен вид за тези деца, тъй че да получат поддръжка.

Телефонната линия 116111 на ДАЗД е част и от Глобалната мрежа телефонни линии за деца, в която членуват още 133 страни. 

Според ръководителя на ДАЗД доктор Таня Иванова децата от ден на ден споделят посредством обществените мрежи и чат приложения и е било значимо Агенцията да отговори на тази нужда, тъй че децата да имат още една опция да потърсят съвет или поддръжка от специалисти.

Както и при позвъняване на Националната телефонна линия за деца, по този начин и при свързване в чат приложението, диалогът е неизвестен и изцяло безвъзмезден.

По данни на ДАЗД от началото на годината на телефон 116111 са получени над 13 500 позвънявания. Над 4000 са извършените съвещания, като близо 2300 от тях са с деца. 574 са подадените сигнали за първите шест месеца на годината. 

Най-честите аргументи да се потърсят консултантите са проблеми в фамилията и разнообразни форми на принуждение над и сред деца. Запазва се наклонността подрастващите да търсят съвет и поддръжка по отношение на компликации във взаимоотношенията както с връстниците им, по този начин и с възрастните, показват от организацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР