Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) изразява своите съболезнования

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) изразява своите съболезнования
Коментари Харесай

Агенцията за закрила на детето отива в Мездра, за да оказва психологическа помощ


Държавната организация за протекция на детето ( ДАЗД ) показва своите съболезнования на околните на починалото 8-годишно момче от гр. Мездра и със угриженост към неговите другари и съученици, предприе дейности по съгласуваност и даване на спешна намеса за даване на психическа помощ и поддръжка.

Кризисната намеса е използване на сложна и многокомпонентна стратегия за незабавна психическа помощ при критични/стресови събития. Тя съчетава подобаващи упътвания, ловко слушане, емпатия, усмиряване и вдъхване на убеденост, както и предоставяне на подобаващи на практика препоръки. Кризисна намеса се ползва при съществуване на травматични събития, като да вземем за пример – естествени бедствия, злополуки, гибел на непосредствен и други Обекти на спешната намеса могат да бъдат потърпевши деца и техни близки, очевидци, личният състав, участващ в избавителни дейности, сътрудници и други. Към Държавната организация за протекция на детето има образуван екип от готови за задачата външни експерти – експертни психолози, които оказват спешната поддръжка.

Още в първите дни на 2021 година по отношение на осъществяване на пълномощието на ръководителя на Държавната организация за протекция на детето за организирането на спешна намеса, са образувани два екипа за работа на експертите за спешна намеса, един от които оказа помощ на възпитаници от 10-ти клас и членове на личния състав в учебно заведение в гр. Панагюрище, изгубили съученик; и втория – на детето от гр. Мездра , участник в трагичния случай с 8-годишното момче, както и на други нуждаещи се по случая на място.

В интервала 2010-2020 година, от страна на ДАЗД са проведени 29 броя спешни интервенции. Те са осъществени при смъртни случаи на деца в просветителни институции, при бедствените обстановки в с. Хитрино и в с. Горни Лом, при случаи на произшествия с удавяния на деца, при починали родители със очевидци деца и други

Държавната организация за протекция на детето продължава да съблюдава за съблюдаване на правата и ползите на всички деца в Република България и е в подготвеност за оказване на незабавна помощ и поддръжка на нуждаещите се деца и техните фамилии, близки и на експертите, работещи с деца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР