Държавната агенция за метрологичен и технически надзор определи 540 язовира

...
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор определи 540 язовира
Коментари Харесай

540 язовира у нас са от първа степен на потенциална опасност

Държавната организация за метрологичен и механически контрол дефинира 540 язовира от първа степен на евентуална заплаха, съобщи БНР.
Процесът на подредба на язовирите в България е напълно завършен в 13 области, оповестиха от Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН). Това са София-град, Софийска, Перник, Враца, Монтана, Ловеч, Разград, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич и Шумен.
 Екоминистърът съпостави Перник и Бургас на тематика водна рецесия Екоминистърът съпостави Перник и Бургас на тематика водна рецесия
Още с първия ми подписан график за язовирите почнахме рестриктивните мерки. Имаше 4-5 питейно-битови язовира в сериозно положение, в този момент през я...
Класификацията обгръща като 540 от тях попадат в първа висока степен на евентуална заплаха.
Във втора забележителна степен на евентуална заплаха са сложени 167 язовира, а в трета ниска степен на евентуална заплаха - 425.
За още 243 язовира са осъществени от комисиите и следва документална инспекция за привършване на процеса по подредба за тях.
За 533 тествани дребни язовира са налице данни, че попадат в хипотезата на член 141а, ал.3 от Закона за водите и се планува да бъдат изключени от контрола, реализиран от ДАМТН.
 Редица язовири отиват на засушаване, Ревизоро дава обещание да не се повтори случая Нено Димов Редица язовири отиват на засушаване, Ревизоро дава обещание да не се повтори случая " Нено Димов "
Има ли заплаха от воден режим за доста хора поради пресъхване на язовири? Сигналите за такова нещо става все по-силни. Нова телевизия...
В 15 области процесът по подредба към момента не е приключил. Независимо от усложнената епидемиологична конюнктура на територията на цялата страна, която затруднява активността на комисиите, работата по класификацията не е серпантина. Извършват се както плануваните образни инспекции на терен, по този начин и последващите ги взаимни съвещания на комисиите.
Продължават инспекциите по отношение на на язовири, дарени безплатно от общините на страната, за които са предоставени права за ръководство на Държавно дружество " Управление и стопанисване на язовири ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР