Държавната агенция за бежанците (ДАБ) отказа убежище на още един

...
Държавната агенция за бежанците (ДАБ) отказа убежище на още един
Коментари Харесай

След ДАБ и съдът отказа убежище на още един противник на Путин

Държавната организация за бежанците (ДАБ) отхвърли леговище на още един съперник на Путин – Павел Бочкарьов. Осъдил войната в Украйна, която дефинира като „ закононарушение към човечеството “, той изрично не желае да бъде замесен в този кървясъл спор, жарък от Путин и кликата му. Опасенията му обаче са, че в случай че се върне в Русия може принудително да бъде пратен на фронта и това е най-силният му мотив да изиска протекция в България.

Аргументите на ДАБ обаче са, че неговите изказвания, че сега „ Русия прави закононарушения против човечеството “ са голословни. Освен това „ главните обстоятелства и условия, наложили на Божкарьол да напусне Русия и да потърси протекция в България са маркирани фрагментарно и не са потвърдени, респективно са несъществени и показани само за приемането на протекция в страната ни “. И трето – че „ смята бежанската история на Бочкарьов за недоказана “.

Днес той разгласява текст на страницата си във фейсбук, от който излиза наяве, че след подадена тъжба в Административен съд – София (САС), отнасяща се до решението на ДАБ, той е получил отвод и от съда, който, съгласно него, е взел в поради всички съображения на ДАБ, тълкувайки превратно неговите причини да получи леговище в България.

В се акцентира един доста значителен миг – „ при по този начин изложените данни от обществени източници, включително и самостоятелни, медии, на които жалбоподателят (Павел Бочкарьов – бел.ред.) се е позовал, не може да се одобри за несъмнено потвърдено, че все още на устните разпити по делото, в случай че Б. П. А. бъде върнат в Русия като наборен военнослужещ, ще бъде изпратен като част от съветската войска безусловно в Украйна срещу неговата воля, без опция да откаже тази работа, при изискване, че това може да стане по негова воля. "

Според софийските магистрати „ наборната работа в съветската войска е безвредна, и решително декларира, че макар всички обстоятелства, че наборникът несъмнено няма да бъде изпратен в Украйна, той също по този начин няма да извърши и закононарушения против човечеството.

И не на последно място се акцентира, че „ посочените условия единствено удостоверяват тезата на административния орган, че като е наясно с общоизвестни обстоятелства, жалбоподателят е съставил бежанска история в комфортен за него миг. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР