Държавната агенция за българите в чужбина имала 20 000 забавени

...
Държавната агенция за българите в чужбина имала 20 000 забавени
Коментари Харесай

Бидони с документи и 20 000 забавени преписки открили в ДАБЧ

Държавната организация за българите в чужбина имала 20 000 забавени преписки за към година.

Подробности от инспекцията на спецпрокуратурата в Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) изнесе на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Той уточни, че в Кюстендил са открити "цели бидони с документи ", като по тях има още доста работа. Над 50 адреса са претърсени в страната, открити са голям брой доказателства, преписки и удостоверения.

Освен арестувания ръководител на организацията Петър Харалампиев и основния секретар, в ареса са и двама медиатори - сръбски и български жители.

Днес следва да бъде импортирано искане за мярка за неотклонение на трима от обвинените.

"Четвъртия обвинен е дама, на която е повдигната мярка за неотклонение "парична гаранция ", тъй като здравословното положение не й разрешава да взе участие в правосъдния развой, изясни зам.-главния прокурор.

Гешев отхвърли да назове имена, до момента в който към момента тече следствието. В идващите няколко дни всички документи, постъпили в прокуратурата ще се аназират.

Той отхвърли да разяснява каквото и да било, обвързвано с изявлението на президента Румен Радев, тъй като щял да влезе в полезрението на политиката.

"Няма импортирана информация от президентството ", уточни обаче Гешев.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР