Държавната агенция ТАСС продължава разказа си за визитата на президента

...
Държавната агенция ТАСС продължава разказа си за визитата на президента
Коментари Харесай

Какво е видял Путин в Мариупол и нормалните хора не правят така

Държавната организация ТАСС продължава описа си за визитата на президента Путин в окупирания Мариупол .

Това беше първото посещаване на съветския президент в новоокупираните през 2022 година територии от съветската войска, а като време съответства с отбелязването на 9-годишнината от анексирането на Крим . Рано тази заран съветските организации оповестиха, че Путин е бил в Мариупол, окупиран още през май 2022, като за визитата му са заяви откакто тя се е състояла - организациите се позоваваха на известие на Кремъл, което обаче публично бе оповестено часове по-късно. , за което информация може би се появи в действително време - първо в обществените мрежи за него заяви губернаторът на Севастопол Михаил Развозжаев.

Разказът за Путин като " национален човек " продължава и през днешния ден в съветските организации, откакто през вчерашния ден бе очебийно неофициалното облекло - дънки и пуловер, определено за визитата в Крим. В днешния роман господства видеото за среща и диалог на Путин с поданици на Мариупол, които му благодарят за издигнатите домове.
 Владимир Путин посетил и Мариупол
Владимир Путин посетил и Мариупол

Първо известие за пътешестване на Путин до новоокупирани територии

ТАСС добавя картината на визитата обаче и със свидетелството на вицепремиера Марат Хуснулин, който е съпровождал Владимир Путин. Именно той разказал на президента по какъв начин украинските военни са се насочили към жилищни здания при изтеглянето си от града и бомбардирали даже и болнични заведения.

Владимир Путин декларирал - " Нормалните хора не вършат това ".

Хуснуллин му разказал, че е посетил болничното заведение незабавно след освобождението на града (няма документална информация за визитата, бел.ред.) и е видял с очите си по какъв начин " всички медицински уреди и съоръжение - всичко е било минирано ". " Дори труповете бяха минирани, с цел да не бъдат извадени ", декларирал вицепремиерът.

" Е, това са по този начин наречените нацисти. Нормалните хора не вършат това... Бандеровци са ", била целия коментар на Владимир Путин.

Припомняме, че съветската версия за  - , а и на театъра, са, че украинските военни, и по-точно, полковете на " Азов " са направили удар против своите, с цел да обвинят съветската войска. Теза, която бе опровергана,

ТАСС обобщава, че понастоящем се правят огромни действия за възобновяване и възкръсване на града . Представяйки новите квартали на Путин, вицепремиерът обърна внимание на обстоятелството, че в жилищата, които се предават с ремонт " до ключ " , към този момент живеят хора, построява се и цялата обществена инфраструктура, строят се и се ремонтират пътища.

По време на обиколката с автомобил Хуснулин е посочил на президента постройката на комерсиалния център откъм пътя и изясни, че тя е била оповестена на търг, откакто " притежателите са избягали в Украйна ". " Това си е техен бизнес, никой нищо не им лишава " , дал отговор Путин.

Видял ли е Путин театъра в Мариупол?

В Мариупол вицепремиерът Марат Хуснулин сподели на Путин залата на Филхармонията, която съгласно него е била " възобновена за три месеца ". " Удобно, красиво ", разяснява Путин, до момента в който се разхождаше из постройката, след което всички съветски осведомителни организации пуснаха новината, че президентът е харесал възобновената филхармония.

Един от основните епизоди при щурма на Мариупол беше разрушаването на Драматичния спектакъл - един от знаците на града, където цивилните бяха намерили леговище. Точният брой на починалите при въздушния удар по постройката към момента не е открит.

Филхармонията, която Путин посети, няма нищо общо с Драматичния спектакъл и се намира на към километър от него, на ъгъла на бул. " Металургов " и улица " Италианска ". Преди това там се е намирал Дворецът на културата " Маркохим ", който е принадлежал на цех " Азовстал ".

През 2018 година украинските управляващи взеха решение да основат там филхармония като контраст на Донецката филхармония на територията на самопровъзгласилата се Донецка национална република. Преди това Мариупол не е имал лична филхармония.

По време на сраженията за града филхармонията съвсем не е претърпяла вреди, с изключение на счупените прозорци, както оповестяват в репортажите си, наред с други, и съветските държавни канали. През лятото на 2022 година управляващите на ДНР възнамеряваха да проведат и правосъден развой за бранителите на Мариупол точно в постройката на Мариуполската филхармония и даже започнаха да инсталират кафези за обвинените в залата.

" Филхармонията на бул. " Металургов " беше определена за военния съд , тъй като беше минимум развалена по време на военните дейности. В този квартал в близост има жилищни къщи, те бяха разрушени, а тази постройка оцеля ", оповестява телевизионният канал " Звезда " през август 2022 година

Още през септември 2022 година ТАСС оповестява, че козметичният ремонт на залата на филхармонията е приключен. Планираният " арбитражен съд на азовците " в последна сметка не се състоя , а огромна част от бранителите на града бяха сменени от Виктор Медведчук по заповед на Владимир Путин.

Пътуването до окупираните територии беше оповестено по-малко от 48 часа, откакто Международният углавен съд в Хага издаде заповед за арест на Путин . Заповедите за арест на Путин и на омбудсмана по правата на детето Мария Лвова-Белова бяха издадени в границите на делото за нелегално депортиране на украински деца, в това число от Мариупол.

Путин към момента не е коментирал обществено заповедта на МНС, само че пътуванията му до завзетите територии могат да се преглеждат като проява на готовността му да продължи войната, отбелязва Ройтерс.

Друго знаково събитие, с което може да се свърже пътуването на Путин, е тридневното посещаване в Русия на китайския водач Си Дзинпин , което стартира още в понеделник. Китайският държавен глава ще дойде в Москва за първи път след експлоадирането на пълномащабната война в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР