Държавната агенция Електронно управление и Изпълнителна агенция за насърчаване на

...
Държавната агенция Електронно управление и Изпълнителна агенция за насърчаване на
Коментари Харесай

Призовават бизнеса да се включи в проучване „Киберсигурност в сектора на МСП“

Държавната организация " Електронно ръководство " и Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия приканват бизнеса и работодателските организации в България да бъдат дейни и да се включат в изследване на тематика „ Киберсигурност в бранша на МСП “, която двете обществени организации предизвикват, във връзка идния през октомври Европейски месец на киберсигурността.

В интервала от 16 септември до 08 октомври 2021 година анкетата ще бъде налична на този линк -

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyvKMoRm5jTkX6BF99MRY13IG5hBgn7Tj1bFyziy-EzTpUig/viewform

Отговорите на въпросите ще послужат за основаване на цялостна картина на положението на равнището на киберсигурност и киберзащита от страна на бизнеса, като досега сходен разбор не е юридически у нас. Инициативата цели да покаже до каква степен и по какъв начин, дребният и междинен бизнес в България се оправя с кибер офанзиви, какво е равнището на кибер отбрана след настъпването на Ковид пандемията и работата от у дома, към кого се обръщат работодателите, и по какъв начин се оправят с провокациите, свързани с кибер сигурността, както и техните отговорности за запазване на базите данни, с които работят.

В рамките на месец октомври ще бъде показан и обстоен разбор на данните, които ще послужат на ДАЕУ и ИАНМСП за иницииране и предприемане на разнообразни начинания, ориентирани към възстановяване на равнището на кибер информираност и кибер отбрана в българските предприятия.

Броят и сложността на хакерските атаки и киберпрестъпността се усилват в цяла Европа и тази наклонност ще продължи да се ускорява в бъдеще. Ето за какво – двете институции приканват фирмите в страната да бъдат дейни и да се включат в проучването.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР