> Държавна агенция за закрила на детето ден спаси едно

...
> Държавна агенция за закрила на детето ден спаси едно
Коментари Харесай

Непълнолетна майка реши да изостави бебето си, но получи неочаквана помощ

 > Държавна организация за протекция на детето ден избави едно бебе, с помощта на бързата и съответна интервенция на инспекторите от основна дирекция " Контрол по правата на детето ".

Приемната на ДАЗД бе посетена от малолетна майка с 8-месечното й бебе със поръчка да изостави същото за осиновяване, заради неспособност за развъждане. От чиновниците на ДАЗД бе осъществена превантивна работа за попречване на изоставянето на детето. Майката бе съветвана и осведомена за последствията от изоставянето, за нормативната уредба, регламентираща вероятната поддръжка от услуги в общността, както и за нейните права като родител.

Незабавно бе осведомен органът по протекция на локално равнище към Дирекция " СП “-Оборище – отдел " Закрила на детето “, на чиято територия се намира ДАЗД, както и Мобилния екип за работа с деца на улицата. От наша страна беше открита подобаваща обществена услуга – звено " Майка и бебе “, в която да бъдат настанени дружно майката с детето, за да не се позволява разделянето им.

В резултат на бързата интервенция, майката и детето са на несъмнено място, където с тях стартира работа на експертите, с оглед поддръжка, помощ и предварителна защита на изоставянето
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР