Държавите по целия свят предприемат безпрецедентни мерки, за да се

...
Държавите по целия свят предприемат безпрецедентни мерки, за да се
Коментари Харесай

Необичайните мерки, които някои държави взимат срещу COVID-19

Държавите по целия свят подхващат невиждани ограничения, с цел да се предотврати разпространяването на ковид, като се стартира от крайностите, премине се през спокойствието и се стигне до изобретателното.

БГНЕС ни демонстрира някои от по-необичайните ограничения, които страните са подхванали за битка с COVID-19.

Панама

Централноамериканската страна, която има близо 1000 доказани случая, разгласи строга карантина, която планува делене на хората по пол в опит да спре разпространяването на ковид.

От сряда мъжете и дамите могат да напущат домовете си единствено за два часа дневно, само че в в разнообразни дни. Никой няма да може да излиза на открито в неделя. " Тази безспорна карантина не е нищо друго с изключение на да избави живота ви ", съобщи министърът на сигурността Хуан Пино на конференция.

Колумбия

В някои градове на Колумбия хората са допускани на открито въз основа на последния номер на техния народен идентификационен номер.

Например хората с идентификационен номер, завършващ на 0, 7 или 4, могат да излязат от у дома в понеделник, до момента в който тези с идентификационен номер, завършващ на 1, 8 или 5, могат да излязат на открито във вторник.

Сърбия

Правителството на Сърбия вкара " час за разходка с кучета " от 20:00 до 21:00 часа за хората, които са под обсада. Но това предписание към този момент е отстранено поради бурните митинги от притежателите на кучета.

Ветеринарен доктор съобщи, че пропускането на разходка може да утежни положението на кучетата с проблеми с уринирането и " да утежни главните хигиенични условия в домовете на хората ".

Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко учудва мнозина с отношението си към пандемията от ковид. Той се смя на изказванието, че страната му би трябвало да се опита да спре разпространяването на ковид, тъй като той не можел да види вируса да лети в близост.

В изявление на мач по хокей на лед той съобщи също, че тълпите на мача са добре, защото студът на стадиона ще попречи на разпространяването на вируса. Няма доказателства, че това може да е по този начин и коронавирусът не може да бъде забелязан с просто око. За разлика от по-голямата част от Европа, Беларус не е сложил никакви ограничавания за спортни събития.

" Тук няма вируси ", сподели Лукашенко. " Не сте ги виждали да летят в близост, нали? Аз също не ги виждам! Това е ледник. Спортът, изключително ледът и този ледник тук - това е най-хубавото антивирусно лекарство! " Освен това той е декларирал, че пиенето на водка и постоянните визити в сауната са способи за предотвратяване от вируса - което е изцяло в несъгласие с професионалните препоръки.

Швеция

За разлика от съседите си, Швеция има умерено отношение към ограниченията, макар близо 4500 доказани случая там. Правителството се надява хората да се държат рационално и им се доверява да постъпват вярно.

Сбирките на повече от 50 души бяха неразрешени в неделя, само че учебните заведения за деца под 16 години остават отворени. Заведенията и заведенията за хранене към момента могат да оферират сервиране на маса и доста хора към момента се социализират.

Малайзия

Съветите, давани в Малайзия, се оказаха не по-малко спорни. Правителството беше насила да се извини, откакто министерството на дамите разгласява карикатури в интернет, призовавайки съпругите да се обличат, да носят грим и да заобикалят да се заяждат със съпрузите си по време на частичната обсада на страната.

Потребителите на обществените медии бързо подлагаха на критика плакатите, които по-късно бяха свалени.

Туркменистан

Междувременно Туркменистан приема изцяло друг метод към оправянето с пандемията – като забрани думата " ковид ".

Според самостоятелния уеб страница за вести, Туркменистанската хроника “, който е неразрешен в страната в Централна Азия - държавното управление е премахнало думата от своите здравни осведомителни брошури. Журналистите, работещи за Радио Азатлик, обявиха, че хората, които приказват за вируса или носят маски на обществено място, могат да бъдат задържани.

Властите настояват, че не са регистрирани случаи на ковид в Туркменистан, който граничи с една от най-тежко засегнатите страни - Иран.

Австрия

Докато Световната здравна организация споделя, че здравите хора не би трябвало да носят маски за лице, в случай че не се грижат за болен, Австрия е задължила жителите си да ги употребяват в супермаркетите. Новите правила бяха въведени от канцлера Себастиан Курц и влязоха в действие в сряда с обезпечени милиони маски.

Въпреки че маските са постоянно срещана панорама в доста елементи на Азия, Австрия е едвам четвъртата европейска страна, която постанова носенето на маски на обществено място - следвайки стъпките на Чехия, Словакия и Босна и Херцеговина.ч

Впоследствие обаче условието беше анулирано. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР