Държавите от Г-7 поискаха днес руските военни да осигурят безпрепятствен

...
Държавите от Г-7 поискаха днес руските военни да осигурят безпрепятствен
Коментари Харесай

Г-7 поиска руските военни да не пречат на инспекцията на МААЕ в Запорожката АЕЦ

Държавите от Г-7 желаеха през днешния ден съветските военни да обезпечат безконтролен достъп за чиновниците на МААЕ и ООН, които се насочат към окупираната Запорожка АЕЦ в Украйна, станала обект на обстрели през последните седмици.

" Служителите на Международната организация за атомна сила (МААЕ) би трябвало да имат опция за безконтролен, навременен и безвреден достъп до всички нуклеарни уреди в Украйна ", се споделя в изказване на Групата на шефовете по неразпространението на нуклеарното оръжие към Г-7.

В документа се споделя, че инспекторите би трябвало също по този начин да могат да " работят директно и без интервенция дружно украинския личен състав, виновен за употребата на тези уреди ".

Продължаващият надзор на съветските въоръжени сили върху централата съставлява сериозна опасност за " сигурността и сигурността на тези уреди ", обявиха от Г-7.

" Тези дейности доста покачват риска от нуклеарна повреда или случай и заплашват популацията на Украйна, прилежащите страни и интернационалната общественост ", предизвестиха те.

Атомната електроцентрала не би трябвало да се употребява за военни действия или за предпазване на военни материали, съобщи групата. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР