Държавите от ЕС все още се борят за т.нар. кризисен

...
Държавите от ЕС все още се борят за т.нар. кризисен
Коментари Харесай

Германия се обяви против кризисния регламент в миграционната политика на ЕС

Държавите от Европейски Съюз към момента се борят за така наречен спешен правилник в европейската промяна в региона на убежището. Германия предизвести, че не е съгласна с промяната й в този й тип и Берлин може да не я поддържа.

Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок предизвести против въвеждането на така наречен спешен правилник в промяната на европейската миграционна политика.

„ Вместо подредени процедури, по-специално необятната независимост на деяние, която актуалният спешен правилник дава при положение на рецесия, де факто още веднъж биха се основали тласъци за препращане на огромен брой нерегистрирани бежанци към Германия “, написа тя в туитър.

Досега немското държавно управление се притесняваше най-много от това, че стандартите, да вземем за пример в региона на настаняването и грижите за мигрантите, биха могли да се намалят прекалено много, в случай че се приложи регламентът за рецесията. Сега Бербок се притеснява също по този начин, че следователно в Германия може да дойдат изключително огромен брой хора.

„ Ето за какво дружно с министърката на вътрешните работи Нанси Файзер се боря с всички сили за това, нашите немски опасения ще бъдат взети под внимание и че в Европа има система за даване на леговище, която действа и при положение на рецесия. Не бива вместо нея да вършим нова, която ще отвори портите на хаоса ", написа още Бербок.

В същото време тя прикани за бързо приемане на Общата европейска система за леговище.

Следващата седмица министрите на правораздаването и вътрешните работи на Европейски Съюз ще се срещнат в Брюксел. Миграционната политика също ще бъде включена в дневния ред. Миналата седмица Европейският парламент разгласи блокиране на договарянията по плануваната промяна на системата за леговище.

Евродепутатите обосноваха хода си и с това, че държавните управления на страните членки към момента не са заели позиция по планувания антикризисен правилник. Забавянето е изключително взривоопасно поради наближаващите европейски избори през юни 2024 година

Предисторията на този въпрос е в настоящите договаряния за Общата европейска система за леговище, която има за цел, наред с другото, да ограничи противозаконната миграция в Европейски Съюз. Възможен спомагателен съставен елемент би могъл да бъде Кризисният правилник, който би разрешил доста гъвкави ограничения при положение на изключително огромен брой мигранти - като да вземем за пример през 2015 година

В взаимозависимост от използването им в засегнатите страни по външните граници на Европейски Съюз, те биха могли да доведат до повече презаселвания, само че и до повече директни прекосявания на мигранти към страни като Германия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР