Държавите от ЕС не са длъжни да съгласуват с Европейската

...
Държавите от ЕС не са длъжни да съгласуват с Европейската
Коментари Харесай

Говорител на ЕК: Журналистите да питат Атина защо e пропуснала самолета на Лавров с говорителката му на борда

Държавите от Европейски Съюз не са длъжни да съгласуват с Европейската комисия и останалите страни от Общността разрешенията за прехвръкване и кацане, които издават на съветски самолети по изключение. Това съобщи представител на Европейска комисия в отговор на въпрос, обвързван с полета на съветския външен министър Сергей Лавров до Скопие за присъединяване в среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), оповестява Българска телеграфна агенция.

В мощ е възбрана за навлизането на съветски самолети във въздушното пространство на Европейски Съюз. Предвиждат се доста малко благоприятни условия за изключение, разясни той. Държавите от Европейски Съюз могат да приложат изключение, без да бъдат длъжни в такива случаи да съгласуват решението с Европейска комисия. Държавите имат обвързване да оповестят на комисията и на останалите страни в Европейски Съюз за случаите, когато позволяват прехвръкване и кацане на съветски аероплан, добави представителят.

Той посъветва публицистите да потърсят гръцките управляващи, в случай че желаят да схванат за какво Гърция е пропуснала самолета на Лавров, откакто на борда е била и неговата глобена говорителка Мария Захарова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР