Държавите, които забраняват за движение старите дизелови автомобили, да нямат

...
Държавите, които забраняват за движение старите дизелови автомобили, да нямат
Коментари Харесай

България спира вноса на стари дизелови коли с ниски екостандарти

Държавите, които не разрешават за придвижване старите дизелови коли, да нямат право да ги изнасят, в случай че те не дават отговор на избрани екостандарти – за това ще упорства България пред Брюксел, разгласи министърът на околната среда и водите Нено Димов. Страната ни ще упорства за явен правилник по въпроса.
„ Това обаче е деформиране на пазара. Това до известна степен, въпреки и не директно, индиректно нарушава правото на свободния пазар, който е един от фундаментите на Европейски Съюз. От позиция на това, че с помощта на избрана възбрана ще падне цената на нещо, т.е. това е тип противоположното на дъмпинг. Като концепцията, която сега се заражда е страни, които по този метод изкривяват пазара да понесат обезщетително условие, да не могат да изнасят коли, в случай че те не са ретрофитнати, да вземем за пример, в случай че не дават отговор на избрани стандарти”, изясни Нено Димов в ефира на ТВ „ Европа “.
Ще се одобряват и ограничения за поощряване на пазаруването на нови и електрически коли. Над две трети от страните в Европа имат проблеми с непорочност на въздуха измежду тях е и България, а това са единствено част от ограниченията, които се подхващат.
„ Като несъмнено считаме екотаксите за електрически автомобили да бъдат премахнати; за хибриди да бъдат доста намалени; за нови също да бъдат понижени. За тези до 5 години да бъдат непокътнати, а за по-старите да бъдат увеличени”, сподели още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР