Държавите членки на Европейския съюз и Европейският парламент постигнаха в

...
Държавите членки на Европейския съюз и Европейският парламент постигнаха в
Коментари Харесай

До 2030 г. 42% от енергията в ЕС трябва да бъде възобновяема

Държавите членки на Европейския съюз и Европейският парламент реализираха в четвъртък авансово политическо съглашение за повишение на целевия дял на възобновимата сила в енергийното ползване в Европейски Съюз до 42,5% към 2030 година Целта е обвързваща като договорката планува и по-бързи процеси на утвърждение за вятърни и слънчеви планове.

Предварителното политическо съглашение, което е част от напъните на Европейски Съюз да се откаже от съветската сила допустимо най-скоро и за реализиране на така наречен чиста нула до 2050 година, в този момент ще би трябвало да бъде утвърдено от Съвета на Европейски Съюз и Екологичен потенциал, с цел да се трансформира в закон.

„ Нетната нула ” се отнася до салдото сред създаденото и отстраненото от атмосферата количество парникови газове. Това може да се реализира посредством композиция от понижаване и унищожаване на нездравословните излъчвания. Съгласно съглашението, реализирано в четвъртък, задачата ще има и в допълнение индикативно нарастване с още 2,5%, което би разрешило достигането на 45%. Всяка страна членка на Европейски Съюз ще способства за тази обща цел, обявиха от Съвета на Европейски Съюз.

Според Евростат възобновимата сила съставлява 21,8% от употребяваната в Европейски Съюз през 2021 година Делът на силата от възобновими източници, употребена в превоза в Съюза, е 9,1% през 2021 година

Делът варира доста в обособените страни членки на Европейски Съюз. Например, Швеция е водач с повече от 60%, до момента в който Люксембург, Малта и Холандия употребяват малко над 10% сила от възобновими източници, сочат данните на Евростат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР