Държавите-членки на Европейския съюз дадоха зелена светлина за отпускането на

...
Държавите-членки на Европейския съюз дадоха зелена светлина за отпускането на
Коментари Харесай

ЕС дава 14.2 млрд. евро на страни, кандидатстващи за членство

Държавите-членки на Европейския съюз дадоха зелена светлина за отпущането на 14.2 милиарда евро финансова помощ за страните, които вземат участие в процеса на разширение. Бенефициенти са Албания, Босна и Херцеговина, Исландия, Косово, Република Северна Македония, Сърбия, Турция и Черна гора, предава Българска телеграфна агенция. 

Одобрените фондове за интервала 2021 - 2027 година ще работят за бъдещото участие на страните в Европейски Съюз, а тяхното консумиране ще се подчинява на избрани условия. Размерът на средствата за обособените страни ще зависи от качеството и интензитета на техните старания по пътя към Европейски Съюз. 

Специално внимание ще бъде отделено на нужните административни, правни и стопански промени, свързани със спазването на върховенството на закона и главните права; с работата на демократичните институции и обществената администрация, както и за постигането на стопански триумф и конкурентоспособност. Средствата ще са ориентирани и към поддръжка на гражданското общество. 

Параметрите на финансовата помощ могат да бъдат променяни при явна липса на прогрес в промените. Европейски Съюз ще работи и за отбягване на диспропорциите при финансирането на обособените страни, излиза наяве от формалното известие на съюза. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР