Държавен вестник публикува актуализацията на държавния бюджет, в която влизат

...
Държавен вестник публикува актуализацията на държавния бюджет, в която влизат
Коментари Харесай

Държавен вестник обнародва нулвеия ДДС за хляба и отстъпката за горивата

Държавен вестник разгласява актуализацията на държавния бюджет, в която влизат намаляването на Данък добавена стойност за хляба и брашното на 0% и отстъпката от 25 стотинки за литър гориво.

Решението, с което се вкарва отстъпка от 25 стотинки на литър гориво, би трябвало да влезе в действие от среднощ в събота. Отстъпката ще бъде по избор на всяка обособена бензиностанция. Преди дни всички огромни вериги бензиностанции потвърдиха, че ще вземат участие.

При зареждане на гориво с отстъпка би трябвало да се покаже дребния ваучър на колата, а отстъпката се приспада автоматизирано.

" Ако през днешния ден ви върнат 25 ст. за литър гориво, по-късно бензиностанцията няма да може да претендира тези пари да си ги върне ", сподели пред Българска национална телевизия Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация..

Големите вериги до момента са поели ангажимент, че ще ползват мярката. По думите на Делчев личният състав е квалифициран, тъй че мярката би трябвало да стартира да се ползва гладко. Той посъветва хората да се осведомят авансово дали могат да употребяват отстъпката в бензиностанцията, където зареждат.

Процесът ще отнеме повечко време пред касите и би трябвало самообладание, разяснява още Делчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР