Държавен фонд Земеделие увеличава безвъзмездната помощ за промоции на вино

...
Държавен фонд Земеделие увеличава безвъзмездната помощ за промоции на вино
Коментари Харесай

Фонд Земеделие увеличи безвъзмездната помощ за промоции на вино в трети страни

Държавен фонд " Земеделие " усилва безвъзмездната помощ за промоции на вино в трети страни през 2020 година

Увеличението тази година е на на 80 на 100 вместо досегашните 50 %, оповестиха от пресцентъра на фонда.

От там прецизират, че търговците ще могат да аплайват за дотацията за интервала от 17 февруари до 6 март, като средствата за тази година са с 30 на 100 повече по линия на национално съфинансиране. От ДФЗ показват, че по размер " Популяризиране в трети страни " от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш 2019 - 2023 година средствата са в размер на 6,3 млн. лева

По програмата се промотират виновност със предпазено название за генезис (ЗНП), предпазено географско напътствие (ЗГУ) и сортови виновност без ЗНП/ЗГУ. В случай че претендентите изберат да разпространяват търговски марки и сортови виновност без ЗНП/ЗГУ, те ще имат право само на финансиране от Европейския съюз в размер до 50 на 100 от цената на промоционалните им планове. Ако претендентите промотират единствено виновност със ЗНП или ЗГУ без техните търговски марки, ще могат да получат до 50 на 100 европейско финансиране и до 30 на 100 национално съфинансиране, прецизират от фонда.

Кандидати могат да са търговски сдружения, чиито доходи от лозаро-винарска активност през последните две години надвишават 50 на 100 от общите им доходи. Потенциалните бенифициенти могат да заявят финансиране за действия, ориентирани към Китай, Япония, Хонконг, Тайван, Сингапур, Виетнам, Тайланд, Малайзия, Алжир, Русия, Беларус, Съединени американски щати, Канада, Мексико и Бразилия, припомнят от ДФЗ. Тази година за облекчение на претендентите има направен лист с постоянно допускани неточности, наличен на формалната интернет страница, се показва в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР