Държавен фонд Земеделие-Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) извърши техническа и финансова оценка

...
Държавен фонд Земеделие-Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) извърши техническа и финансова оценка
Коментари Харесай

Одобрени за финансиране са 354 проектни предложения по подмярка 4.2. от ПРСР 2014-2020 г.

Държавен фонд „ Земеделие " -Разплащателна организация (ДФЗ-РА) извърши техническа и финансова оценка на 436 планови оферти, минали стадия на административно сходство и допустимост. За 354 от тях, получили по критериите за оценка над 44 точки в това число е разполагаем бюджет за финансиране по подмярка 4.2. „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули ".

Проектните оферти са подадени посредством ИСУН по процедура посредством асортимент № BG06RDNP001-4.015 по подмярка 4.2. „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули ". Определеният бюджет за приема беше в размер на 426 280 028,74 лева, от които 161 582 056,74 лв. са средства от Инструмента на Европейския съюз за възобновяване (European Union Recovery Instrument - EURI). Чрез него се дава спомагателен финансов запас, който има за цел възобновяване на икономическите и обществените вреди, породени от пандемията от ковид в преработвателния бранш посредством внедряване на новаторски технологии, рационализация и автоматизация на индустриалните процеси, в това число потребление на ВЕИ за произвеждане на сила за лично ползване и други вложения, свързани с стабилно и цифрово икономическо възобновяване.

Изпълнението на подмярката следва да способства за възстановяване на отвесното и хоризонталното съдействие сред земеделските производители, преработватели и търговци. Реализираните планове по подмярката ще спомогнат за повишение на конкурентоспособността на земеделските производители и предприятията от хранително - вкусовата индустрия и за по-доброто им консолидиране в агрохранителната верига.

Кандидатите, чиито планови оферти са утвърдени за финансиране и за които е разполагаем бюджет, ще получат уведомителни писма за утвърждение, с които ще бъдат изисквани документи, нужни за подписване на административен контракт по процедура посредством асортимент № BG06RDNP001-4.015, по подмярка 4.2. „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули " от ПРСР 2014-2020 година в ИСУН 2020.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР