Държавен фонд Земеделие преведе първи транш от 72.8 млн. лв.

...
Държавен фонд Земеделие преведе първи транш от 72.8 млн. лв.
Коментари Харесай

Фонд "Земеделие" плати на стопаните 73 млн. лв. за горива

Държавен фонд " Земеделие " преведе първи транш от 72.8 млн. лева на 8 250 аграрни стопани по схемата " Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане ".

Изплатените средства съставляват 87.21 % от утвърждения размер на държавната помощ за всички претенденти. Останалата част от към 11 млн. лв. ще бъде изплатена на всички 8 250 аграрни стопани с втори транш при започване на 2018 година

Бюджетът за 2017 година по схемата, по която ще бъдат възобновени разноските на земеделските производители за закупено гориво през 2016 год. е 84 милиона лв. при ставка от 0.40 лева за литър.

Помощта се дава на аграрни производители под формата на понижение на акцизната ставка на газьола, употребен за механизирани действия в първичното селскостопанско произвеждане в секторите " Растениевъдство " и " Животновъдство ".

На подкрепяне подлежат аграрни стопани, които имат годно заявление за подкрепяне по Схемата за единно заплащане на повърхност и схемите за обвързано подкрепяне за животни за годината, предхождаща годината на кандидатстване по схемата за държавна помощ.

Фермерите, отглеждащи животни, които не попадат в обсега на схемите за обвързано подкрепяне, би трябвало да имат регистриран животновъден обект по Закона за ветеринарномедицинската активност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР