Държавен фонд Земеделие изплати над 340 милиона лева държавна помощ

...
Държавен фонд Земеделие изплати над 340 милиона лева държавна помощ
Коментари Харесай

Земеделският фонд изплати над 340 млн. лева държавна помощ

Държавен фонд " Земеделие " изплати над 340 милиона лв. държавна помощ за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние от съветската експанзия против Украйна. Финансовата поддръжка е получена от 35 хиляди аграрни стопани. По мярката остават още 85 милиона лв., които ще бъдат изплатени през декември.

Приемът по схемата за държавната помощ беше скъсен по гледище на стопаните единствено в интервала 1 -16 септември. Парите си през днешния ден получиха стопаните, при които административните инспекции и инспекциите на място са завършили.

Утвърденият бюджет по схемата е 426 млн. лв.. Остатъкът от през днешния ден от над 85 млн. лв. ще бъде изплатен след осъществяване на следващ надзор.

Максималният интензитет на помощта е до 62 евро на дружество, чиято активност е в бранша на първичното произвеждане на селскостопански артикули.

В бранш отглеждане на животни най-вече получават фермерите, отглеждащи млечни крави под селекционен надзор - 468 лв. на глава. Най-малка е сумата за овце - по 50 лв. на глава.

В растениевъдството обичайно най-сериозна е помощта за оранжерийните домати, пипер и краставици, отглеждани в отопляеми оранжерии - по над 68 хиляди лв. на хектар
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР