Държавен фонд Земеделие има нов изпълнителен директор - Николай Каварджиклиев,

...
Държавен фонд Земеделие има нов изпълнителен директор - Николай Каварджиклиев,
Коментари Харесай

Николай Каварджиклиев е новият шеф на Държавен фонд Земеделие

Държавен фонд " Земеделие " има нов изпълнителен шеф - Николай Каварджиклиев, оповестиха в сряда от аграрното министерство.

Той заменя Борис Михайлов, който беше назначен по време на първото служебно държавно управление на Стефан Янев.

Новият шеф на фонда Николай Каварджиклиев е финансист и банкер. От ноември 2005 година до 2021 година Николай Каварджиклиев заема разнообразни позиции в застрахователни компании, като от януари 2010 година до декември 2020 година заема управителни постове, означават от земеделското ведомство.

През годините Николай Каварджиклиев е работил в редица банки в страната, където също е заемал управителни позиции.

Това е поредна смяна в управлението на фонда, откогато земеделският сектор бе стихотворец от Българска социалистическа партия в четворната коалиция.

Преди месец земеделският министър Иван Иванов освободи зам.-директора на фонд " Земеделие " Боряна Алексова, която отговаряше за усвояването на средствата по Програмата за селските региони с бюджет от над 7 милиарда лева и Програмата Морско дело и риболовство.

Земеделският министър смени и основния секретар на фонда. В началото на февруари вицепреимерът и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подмени управлението, назначено от служебните кабинети на Радев, и на друга държавна конструкция - Държавната консолидационна компания (ДКК).

Новият началник на фонд " Земеделие " Николай Каварджиклиев до момента е бил шеф на застрахователна компания " Уника ". Каварджиклиев е работил и в редица банки в страната, бил е и в Съвета на шефовете на " Летище София.

Каварджиклиев е петият подред шеф на фонд " Земеделие " за последните пет години, напомня БНР. Фондът е акредитираната разплащателна организация, през която минават европейските пари за българското земеделие.

Очаква се през идващия седемгодишен програмен интервал това да са над 8 млрд евро.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР