Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) преведе 5.3 млн. лева на 5

...
Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) преведе 5.3 млн. лева на 5
Коментари Харесай

Над 713 млн. лева са изплатени на фермери за 2017 г.

Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) преведе 5.3 млн. лв. на 5 168 претенденти по Схемата за дребни аграрни стопани (ДЗС), подали заявки за Кампания 2017. Заявяване за присъединяване по схемата беше допустимо само през референтната 2015 година, според член 16 от Наредба 3 от 17.02.2015 година за изискванията и реда за използване на схемите за директните заплащания.

Право на подкрепяне имат бенефициентите, които са подали заявки по Схемата за единно заплащане на повърхност (СЕПП) и дават отговор на минималните условия за приемане на директни заплащания. За да се възползват от финансовата помощ те би трябвало да поддържат до 2020 година минимум толкоз възможни площи – като размер, колкото са заявили в заявката си за Кампания 2015 година За задачата са длъжни да удостоверяват присъединяване по схемата всяка година през петгодишния интервал на нейното деяние, като подават общо заявление за директни заплащания.

Подпомагането за дребни аграрни стопани замества всички заплащания по схемите за директни заплащания. Финансовата поддръжка се образува годишно и самостоятелно за всеки обособен бенефициент според от декларираните схеми, като не може да надвишава 1 250 евро, а заплащанията в размер до 500 евро се закръглят на 500 евро. Кандидатите по схемата са освободени както от осъществяването на зелените условия, по този начин и от контрола за кръстосано сходство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР