Държавен фонд Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) изплати през месец

...
Държавен фонд Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) изплати през месец
Коментари Харесай

3 млн. лева са изплатени по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Държавен фонд „ Земеделие “ – Разплащателна организация (ДФЗ-РА) изплати през месец февруари над 3 млн. лева (3 103 451,55 лева.) на 32 бенефициери по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година (ПМДР).

14 бенефициера са получили 1 016 560,43 лева по размер 5.3 “Мерки за предложение на пазара ” от ПМДР. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска под формата на обезщетения за намаляване на последствията от война на Русия против Украйна върху риболовните действия, ограничение на въздействието от разтърсването на пазара и веригата на доставки на артикули от лов на риба и аквакултури.

Държавна фирма „ Земеделие “ изплати 52 246,62  лева на 3 бенефициера по размер 1.9 “ Временно прекратяване на риболовна активност в резултат на нападателната война на Русия против Украйна, която заплашва сигурността на риболовните действия или попречва икономическата жизненост на риболовните интервенции ”.Безвъзмездната финансова помощ е под формата на обезщетения за притежатели на риболовни кораби и риболовци, които краткотрайно са прекратили риболовни действия, за справяне с последствията от войната.

На Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури, ДФЗ е изплатил  584 030,38 лева по размер 3.1 „ Контрол и осъществяване “. Средствата са отпуснати за разширение на обсега на СНРК и електронното докладване на данни посредством прибавяне на авансово съобщение и документ за улов на калкан и други типове риба под особено наблюдаване.

416 003 лева безвъзмездната финансова помощ е получил бенефициер за съоръжение и възстановяване на параметрите на развъждане на африкански сом, както и за инсталиране на фотоволтаици върху постройката на рибното стопанство.  Средствата са отпуснати по размер 2.2 „ Продуктивни вложения в аквакултурите “ от ПМДР 2014-2020.

ДФЗ изплати 366 165,31 лева на община Каварна по процедура 2.1.1 „ Инвестиции в многообразна обществена инфраструктура обвързвана с рибарската общественост и морския капацитет на територията ” “ от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ „ Шабла-Каварна-Балчик “. Средствата са за създаване на крайбрежна алея в Каварна, която да съставлява място за разходка и отдих на жителите и гостите на града.

На община Камено са изплатени 164 775,12 лева по процедура 4.098 „ Развитие и разпространение идентичността на територията на МИРГ “ от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ „ Бургас-Камено “. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за основаване и промотиране на повсеместен туристически артикул “Крепост Русокастро ” посредством запазване, социализация и показване на културното, естественото и историческото завещание, част от територията на МИРГ-а.

108 079,77 лева са изплатени  на бенефициер по размер 2.3 „ Насърчаване на нови производители на аквакултури, разрастващи устойчиви аквакултури “. Помощта се отпуска за основаването на аквакултурно стопанство посредством потреблението на рециркулационна система от закрит вид, което ще разреши да бъдат следени изискванията на средата по време на индустриалния цикъл.

Община Бяла е получила  68 724,05 лева по размер 1 „ Подкрепа за вложения в нововъведения и подкрепяне на риболова и аквакултурите, основаване на добавена стойност и диверсификация в границите на риболовния бранш “ от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ „ БЧС Бяла-Долни чифлик-Аврен “. Средствата са за закупуване и доставка на съоръжение и материали, подпомагащи активността на рибарската общественост.

Държавна фирма „ Земеделие “ изплати 68 700 лева на бенефициенр по размер 7.2 „ Защита на околната среда в рибарската територия, за опазване на тяхната прелест, възобновяване и развиване на крайбрежните риболовен селища и предпазване и развиване на естественото и културно завещание ” от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ “ВЗР: Батак-Девин-Доспат “. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за събитие на язовир Батак “Язовир Батак – Пази и Обичай ”, което цели запазване и отбрана на околната среда в рибарската територия.

53 095,98 лева са изплатени на бенефициер по размер 3.1.1 Екологична и устойчива рибарска област “ от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ „ Варна “. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за разпространение на естественото и морско завещание посредством упражняване на екологичен спорт и организирането на екологични начинания.

45 500 лева са преведени на бенефициер по размер 3.1 “Развитие на нови туристически артикули и атракции ” от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ “Несебър-Месемврия “.  Средствата са за “Национален събор на морските завършения и рибата ” в гр. Несебър, чиято е цел  е повишение на културата към опознаване и запазване на морето, показване на водните спортове и опциите за развлечение.

Държавна фирма „ Земеделие “ изплати 43 222,10 лева на община Варна по размер 3.1.1 Екологична и устойчива рибарска област “ от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ „ Варна “. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за действия, ориентирани към опазване, поддържане и възстановяване на околната среда, културно-историческо, естествено и морското завещание, като цифровизация на архива на основателят на Морската градина-Антон Новак.

35 947,05 лева получи бенефициер по  мярка 2.2. Разнообразяване към действия отвън секторите Рибарство и аквакултури ” от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ “Пазарджик. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за построяването на осведомителна система на бизнеса в границите на рибарската област.

27 090,77 лева са изплатени на бенефициер по размер 2.2 “Подкрепа за основаване на нови услуги за популацията в рибарската територия “ от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ “Несебър-Месемврия “. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за възобновяване на материалната база на Народно читалище “Саморазвитие-1950 ”, както и проведен  „ Фестивал на поминъка и традициите “.

Държавна фирма „ Земеделие “ изплати 23 000 лева на бенефициер по процедура 4.098 „ Развитие и разпространение идентичността на територията на МИРГ “ от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ „ Бургас – Камено. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за “Морски Фест Бургас ” в гр. Бургас, плаж Крайморие на който са показани опциите за културно-исторически туризъм на остров “Света Анастасия ” и манастира в него.

20 610,97 лева безплатна финансова помощ е отпусната на бенефициер по размер 7.1 “Подкрепа за инфраструктура и услуги, свързани с дребните риболовен стопанства и туризма, в интерес на дребни риболовен общности ” от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ “ВЗР:Батак-Девин-Доспат ”. Средствата са за създаване на  демонстрационна камина с пещ и шиш, и пушилня за риба, за атрактивно подготвяне на рибата.

Държавна фирма „ Земеделие “ изплати 9 700 лева на община Самоков по размер 04 „ Подкрепа за инфраструктура и услуги, свързани с възобновяване и развиване на рибарската територия “ от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ „ Самоков “. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за възобновяване на площадно пространство пред кметство и читалище на с. Маджаре.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР