Държавата умишлено съсипва военно-промишления комплекс. Това е поредното звено от

...
Държавата умишлено съсипва военно-промишления комплекс. Това е поредното звено от
Коментари Харесай

Константин Проданов: Държавата ще фалира „Кинтекс“, за да направи мръсно на „Емко“

Държавата съзнателно унищожава военно-промишления комплекс. Това е следващото звено от една сага, която се точи няколко месеца, и за която оглушително мълчат както ръководещите, по този начин и останалите политически сили в Народното събрание. Тя е обвързвана с опит за преодоляване на едно доста добре работещо печелившо частно дружество с присъединяване на страната . Така водачът на АБВ Константин Проданов разяснява в предаването „ Лице в лице “ по bTV абсурда с „ Емко “, „ Дунарит “ и „ Кинтекс “.

Преди дни държавното сдружение „ Кинтекс “ скапе договори с „ Емко “ за продукция, която към този момент е създадена.

Направи се опит това дружество да бъде одържавено, с цел да го спасели. В момента, в който този опит беше изработен, това дружество, което сякаш се нуждае от избавяне, извади няколко десетки милиона и си заплати дълга, през който страна мислеше да го национализира, уточни гостът.

Поредният епизод от тази сага е, че в този момент с дейностите си страната ще банкрутира държавния търговец „ Кинтекс “ , с цел да направи мръсно на частното дружество, което желае да удари, сподели Проданов. И изясни: „ Кинтекс “ е компания медиатор, „ Емко “ е производител. „ Емко “ създава и доставя на „ Кинтекс “, който изнася за Индия. т.е. „ Кинтекс “ не извърши отговорностите си с индийския си сътрудник, тъй като отхвърли контракта си с „ Емко “. Продукцията стои в хранилища на бургаското пристанище.

Според него това се прави или поради опит на някой вътрешен фактор да овладее предприятието, или поради поръчка на външна мощ.

Не мога да си обясня по различен метод дейностите на министъра на стопанската система, който изпраща празни назад към Индия тези кораби. Има огромна заплаха „ Кинтекс “ повече да не може да прави бизнес с Индия. Загубим ли този пазар, евентуално ще загубим и редица други и държавното дружество умира. А около него ще почине и ВМЗ, което също е държавно дружество.

Проданов уточни, че частна компания, която също има контракт с „ Емко “, умерено изнася продукция ѝ, „ само че тя си знае интереса, там няма политически напън “.

Лидерът на АБВ сподели още и че партията му стартира събирането на подписка за необлагаем най-малко, еднакъв най-малко на сегашното равнище на минималната работна заплата, и за диференцирани Данък добавена стойност ставки.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР