„Държавата трябва да вземе мерки да опази своите граждани, включително

...
„Държавата трябва да вземе мерки да опази своите граждани, включително
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Мярката за зелен сертификат е правилна

„ Държавата би трябвало да вземе ограничения да опази своите жители, в това число и тези, които не схващат, че би трябвало да бъдат опазени “, разяснява претендентът за президент и водач на НФСБ – Валери Симеонов в предаването „ Тази заран “ във връзка въвеждането на Коронавирус ограниченията.

Според него ат тази позиция мярката за зелен документ е вярна. Той сподели в ефира на bTV своя документ за имунизиране и прикани президента Румен Радев и служебния министър председател Стефан Янев да разгласяват своите зелени документи, както и министрите.

„ Сертификатът обаче беше въведен дърводелски – за 48 часа. Това е неуместно, той трябваше да бъде авансово оповестен и това е пропускът на държавното управление. Навсякъде в Европа е въведен този документ и никой не го приема като нарушаване на демократични права. Сертификатът е форма на увещание на хората да се имунизират, а не отнемане от свободи “, уточни Валери Симеонов.

Той поддържа и концепцията, че неимунизираните би трябвало да заплащат лекуването си.

„ След като две години се изясняват рисковете и е дадена опция за имунизиране, аз запитвам от къде на къде би трябвало имунизираните, със своите налози, да поемат лекуването на неимунизираните. Нека да си поемат отговорността. Държавата не е длъжна да заплаща неразумните бездействия на всеки собствен жител “, означи Валери Симеонов.

По мотив икономическата рецесия и покачването на цените на електрическата енергия, Валери Симеонов съобщи, че би направил Консултативен съвет при президента по тематиката.

„ Бих изискал от изпълнителната власт да потърси и да вкара незабавни обезщетения към всички постоянно плащащи налозите си компании. От друга страна бих подхванал и външнополитически дейности, които са свързани с преразглеждане на така наречен „ зелена договорка “, сподели още претендентът за президент.

Предизборните обединения и обединяването на патриотите

„ Политическата обстановка е такава, че има риск патриотичната общественост в България, която е доста огромна, да остане без посланичество както в Народното събрание, по този начин и в президентството “, уточни Валери Симеонов.

По думите му НФСБ поставя старания за една дълготрайна тактика, която да сплоти патриотичните сили в България. „ Лявото е показано съдружно от Българска социалистическа партия за България, дало е образец за обединяване, дясното също е дало образец за обединяване, обаче патриотите ги няма и по тази причина не влязохме в Народното събрание “, изясни водачът на НФСБ.

„ Не издигнахме обща кандидатура с Вътрешна македонска революционна организация заради тяхното отвращение да вземат участие в обединения, макар съгласно мен очевидния триумф на коалирането по сред ни и в 43 4 в 44 Народно заседание. Водили сме диалози още преди изборите на 4 април и всичко вървеше обикновено до 2 месеца преди изборите, когато Вътрешна македонска революционна организация взеха решение сами да се явяват. Истината е, че бяха се главозамаяли от триумфа в европейските избори и частичния триумф в локалните избори “, разяснява Валери Симеонов.

Според него Вътрешна македонска революционна организация са решили, че могат да бъдат единственият представител на патриотично мислещите хора в България. „ Те гледат на останалите патриотични партии като на съперници, което не е вярно и това го потвърдиха резултатите от изборите “, сподели още Симеонов.

„ След това направихме едно преждевременно обединяване сред НФСБ, Вътрешна македонска революционна организация и „ Воля “, само че към този момент бяхме изгубили доверието на тези 600-700 000 индивида, които останаха без посланичество. Започваме един дълъг маратон да върнем доверието на патриотично мислещите хора. Бъдещето на патриотичните сили е в тяхното обединяване – разпокъсани губят “, означи той.

Валери Симеонов разяснява и присъединяване на патриотите в ръководството на страната като съдружен сътрудник на ГЕР.

„ Това ни донесе и позитиви и негативи посредством нещата, които успяхме да свършим с частичното си малко присъединяване в изпълнителната власт “, означи той.

Като положителни образци Симеонов уточни построяването на оградата по границата, която стопира бежанския поток, повдигането на минималните пенсии, битката с шумовия гнет по курортите, битката с хазартната взаимозависимост.

„ Нямаше обаче по какъв начин и ние като сътрудници да не отнесем упреци за корупционни покупко-продажби, макар че няма никакви доказателства “, сподели Валери Симеонов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР