Държавата трябва да инвестира сериозно в спортната инфраструктура, смята министърът

...
Държавата трябва да инвестира сериозно в спортната инфраструктура, смята министърът
Коментари Харесай

Радостин Василев: Държавата трябва да инвестира сериозно в спортната инфраструктура

Държавата би трябвало да влага съществено в спортната инфраструктура, счита министърът на младежта и спорта Радостин Василев. По думите му основно ще е средствата за спорт да се усилят, само че и да се употребяват по предопределение.

Василев приказва пред медиите след представянето на приключения план за. Повечето въпроси към него бяха свързани с и с проблемите сред. Едно от първите решения на министъра беше да спре оповестения скришен търг за базите, употребени от спортните клубове на ЦСКА. Той изясни, че ще би трябвало да се запознае с проблема, както и че идната седмица ще предложения за диалози и двете страни.

Министърът съобщи и подготвеност да предложения за срещи управленията и на ЦСКА, и на " Левски ", само че добави, че за него е значим освен футболът. По въпроса за стадиона на алените посочи, че ще държи да има бистрота.

" Независимо от тези спорадични вложения, които бяха направени през последните години, като цяло спортната ни инфраструктура е в доста тежко положение. Държавата не може да влага все още в строителство на частни игрища, само че може да не пречи на такова строителство, стига то да е намерено, законосъобразно и да пази националния и цивилен интерес ", сподели Василев.

" Държавата пречи освен за стадиона на ЦСКА. През последните години страната пречи както на спортистите, по този начин и на спортните федерации, по този начин и на спортните клубове. Докъде пречи съзнателно, до каква степен пречи от непросветеност, от мимикрия на цялата конструкция. Не мога да приема, че при целия този разход и обир, който се е осъществявал, не е имало пари за спорт. "

По думите му построяването на нов народен стадион е една от задачите, за които ще се работи.



Той разгласи, че е приказвал е с министър-председателя Кирил Петков и с министъра на финансите Асен Василев, че на спорта му би трябвало доста нарастване на бюджета. " Но бюджет, не който да бъде откраднат, а който да бъде фактически вложен по най-прозрачния метод. " Според него е реалистично най-малко двойно увеличение на последния бюджет, който беше 97 млн. лв..

Василев твърди, че под негово ръководство не може да има лобита на другите федерации. " Ако е имало, те са в предишното, и мисля, че от три-четири дни го схващат. Има правила и няма пристрастия. Спортът е за всички, министерството ръководи обществен запас и аз като министър съм виновен за парите на хората. "

" Имам упорит проект, който повече от 12 години очаквам да имам опция да осъществявам ", сподели 36-годишният министър. " Ще върша това, за което има средства, при нулева корупция ", добави Василев.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР