Държавата стартира процедура по предоставянето на сградата на ул.Булаир“ 5б

...
Държавата стартира процедура по предоставянето на сградата на ул.Булаир“ 5б
Коментари Харесай

​Държавата дава сградата на ул. „Булаир“ 5б на пожарната

Държавата започва процедура по даването на постройката на ул.„ Булаир “ 5б в Бургас на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Това заяви пресслужбата на Областната администрация.

Съвсем скоро новият притежател на зданието ще извърширемонтирти сградатаще извършва публични функционалности.

„ Още с назначението ми за заместник-областен шеф заявих, че някои парцели наложително би трябвало да останат държавни. Такава е позицията ми и за тази постройка. Заварихме я в потресаващо положение, като след проучване на нейната история в мен се настани горчивото чувство, че тя е оставена да се разрушава съзнателно, с цел да се продаде на безценица. Сградата беше запалена два пъти за една вечер, а сме били сме очевидци по какъв начин други знакови зданияса прекосявали в частни ръце точно след пожар “, разяснява регионалният шеф Пламен Янев.

По негова самодейност са извършени няколко срещи с разнообразни министерства, а като приоритет се обрисува нуждата от спомагателна сграда за потребностите на пожарната. Процедурата към този момент е към своя край. " Министерството сигурно ще вдъхне нов живот на този парцел и ще бъде решен дълготраен проблем на Бургас ", се показва още в известието на Областната администрация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР