Държавата ще забрани със законодателни промени пушенето на наргилета от

...
Държавата ще забрани със законодателни промени пушенето на наргилета от
Коментари Харесай

Забраняват пушенето на наргилета от непълнолетни

Държавата ще забрани със законодателни промени пушенето на наргилета от малолетни лица . Това стана ясно от министъра на опазването на здравето Николай Петров по време на парламентарния надзор. Предложенията в закона за здравето ще включват разширение на възбраната за пушене в закрити пространства и на някои открити публични места. " Така възбраната за пушенето ще обхване и така наречен водна лула - наргиле ", изясни здравният министър.

Темата с пушенето на наргилета от деца беше повдигната в пленарната зала от депутати от Българска социалистическа партия. От левицата попитаха здравния министър какви ограничения ще предприеме страната, с цел да ограничи използването на наргилета от малолетни. Министър Петров изясни, че още в края на септември е основана работна група и е почнала експресна работа по незабавни законодателни промени в няколко закона.

" Предложения в смяна за Закона за здравето, които ще касаят разширение на възбраната за пушене за закритите публични места и на някои открити публични места, като се регламентира възбраната за пушене на тютюневи и свързани с тях произведения ", разясни министърът. Той добави още, че се планува и въвеждане на насилствена административна мярка за прекъсване на обект за избран период за редовно нарушение на възбраната.

Управителите на заведения също ще бъдат глобени, в случай че се нарушава възбраната . Предвижда се и контролните органи да не бъдат единствено от здравното министерство, а да се разшири кръгът на инспекторите, които да откриват нарушаванията на възбраната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР