Държавата ще помогне на всеки инвеститор, който реши да създава

...
Държавата ще помогне на всеки инвеститор, който реши да създава
Коментари Харесай

Инвестиция от 1,1 млрд. евро в производство на батерии за електромобили разкрива над 1000 работни места у нас

Държавата ще помогне на всеки вложител, който реши да основава стойност в България. Ще предприемем насърчителни ограничения – финансови и нефинансови, тъй като е извънредно време България да бъде заслужен сътрудник на огромни капиталови планове. Това съобщи в предаването “Още от деня ” на Българска национална телевизия министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов.

Министърът акцентира, че основни за развиването на стопанската система са вложенията и привличането на пресен капитал в страната ни.

“Днес е един прекрасен ден за България тъкмо заради тази причина – обявихме една много огромна инвестиция, която чакаме да се случи у нас. Инвестиции в основен бранш с предстоящ размер от 1 милиарда и 100 млн. евро и над 1000 нови работни места, огромна част от които ориентирани към Стара Загора – един от предпочитаните ни региони. Тази инвестиция е за произвеждане на сериозни съставни елементи за електрически коли и ново потомство акумулатори. Всъщност те са три обособени завода. Единият, който е за акумулатори, е в Стара Загора, където ще се отворят 800 работни места. Съоръжение за преработване на акумулатори е вторият план, с цел да промишлеността обезпечи ресурсите за в бъдеще, което съответствува с целите на Европа за кръгова стопанска система. Тази инвестиция за завода за преработване ще бъде в Бургас. Третият цех е за развоен център в Пловдив, с цел да може компанията да основава новите си артикули и да приготвя фрагментите си ”, сподели Богдан Богданов.

„ Инвестициите са един от главните детайли, на които се залага, с цел да реализираме планувания в Бюджет 2024 стопански растеж от 3% ”, сподели икономическият министър.

“В момента българската стопанска система е една от най-бързо растящите в Европа. Отчитаме рекорден растеж на задграничните вложения за последните 15 година ”, добави той.

“Нашата стопанска система се трансформира, към този момент не сме място за нископлатена работна ръка. Ние сме оптимисти да продължим този развой ”, разяснява още Богдан Богданов.

Той означи, че “Лукойл ” е стратегически актив и сериозна инфраструктура за българската страна.

„ Ние би трябвало да създадем всичко допустимо този актив да съществува, хората да си запазят работните места и да имаме задоволително горива на допустимо най-ниските цени. Затова страната би трябвало да има роля при продажбата на компанията “, съобщи министърът на стопанската система и промишлеността.

*Източник: government.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР