Държавата ще подпомага бъдещото висше военновъздушно училище в Долна Митрополия,

...
Държавата ще подпомага бъдещото висше военновъздушно училище в Долна Митрополия,
Коментари Харесай

Борисов: 2 млрд. лв. ще се дадат за нова техника в училището в Долна Митрополия

Държавата ще подкрепя бъдещото висше военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия, съобщи министър председателят Бойко Борисов пред курсантите и управлението на факултет „ Авиационен “ на Националния боен университет „ Васил Левски “ в град Долна Митрополия.
Парламентът реши да се възвърне учебното заведение за летци в Долна Митрополия В него водачите ще получават документ и за гражданската авиация
В началото на април държавното управление взе решение да предложи на Народното събрание статутът на факултета да се промени и да стане Висше военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “.

Снимка: Министерски съвет

Основен претекст за това е нуждата от смяна на модела за подготовка на профилирани фрагменти за актуалните условия на военновъздушните сили и авиацията.

Снимка: Министерски съвет

Пред курсантите министър председателят Бойко Борисов означи, че страната ще даде цялостна поддръжка за развиването на бъдещото висше учебно заведение, тъй като има огромна вероятност.

Снимка: Министерски съвет

„ Около 2 милиарда лева ще се дадат за нова техника, за която трябват познания и умения. Това значи по-добри битови условия. Ще идват и цивилни “, сподели още министър-председателят в Долна Митрополия.

Снимка: Министерски съвет

Той уточни, че развиването на инфраструктурата в района ще усъвършенства и капиталовата среда в тази част на страната.

Снимка: Министерски съвет

„ Има ли път, има и вложители. Догодина октомври месец автомагистрала „ Хемус “ от София ще пристигна до Плевен “, съобщи още министър председателят Бойко Борисов и даде образец с построяването на инфраструктурните планове в Южна България.

Снимка: Министерски съвет

На работната среща в Долна Митрополия участваха и министърът на защитата Красимир Каракачанов и командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков, оповестиха още от Министерски съвет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР