Държавата ще отпусне на УНСС предвидените по договор 7.5 милиона

...
Държавата ще отпусне на УНСС предвидените по договор 7.5 милиона
Коментари Харесай

Държавата отпуска 7.5 млн.лв. на УНСС за новия учебен корпус

Държавата ще отпусне на УНСС плануваните по контракт 7.5 милиона лв. за довършването на новия образователен корпус. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, който се срещна с управлението на университета в четвъртък. Борисов добави, че средствата ще бъдат гласувани на идващото съвещание на Министерския съвет във вторник.

Преди два дни в отворено писмо висшето учебно заведение алармира, че може да се окаже със запорирани сметки, заради което да спре да заплаща стипендии на студентите и заплати на преподавателите. Причината е, че висшето учебно заведение дължи 6 млн. лв. на компанията, която построява новия му образователен корпус.

Новата постройка се прави по европроект. Част от финансирането за него трябвало да бъде обезпечена от държавния бюджет, само че досега това не е направено. Така УНСС не може да заплаща на строителя, който изпратил покана за непринудено осъществяване на настоящите отговорности по плана.

Проектът е от 2016 година и е за създаване на нов корпус на университета - 5 етажа с 8518 кв. м разгърната застроена повърхност, 4 аули, всяка от които за по 250 студенти, 4 зали за по 120 студенти, 4 зали за по 80 студенти и 4 зали за по 40 студенти, както и два тестови центъра с по 280 места, 19 преподавателски кабинета. Целият план е за 11.7 млн. лв..

От тях 4.5 млн. лв. са обезпечени от оперативната стратегия " Региони в напредък ". Сградата се строи от консорциум сред компаниите " Галчев инженеринг " ЕООД и " Вамос " ООД.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР