Държавата се е подготвила с извънредни мерки за голямото предпразнично

...
Държавата се е подготвила с извънредни мерки за голямото предпразнично
Коментари Харесай

Преди поредното Голямо пътуване – как да мине то безпроблемно?

Държавата се е подготвила с изключителни ограничения за огромното предпразнично пътешестване. Ремонтите по пътищата стопират, с цел да няма тапи при огромното пътешестване за празниците. В пиковите часове ще се спрат и тировете.

От Министерство на вътрешните работи предизвестиха, че ще наблюдават особено за рисково изпреварване, рискови маневри и шофиране в спешната лента на автомагистралите – нарушавания, за които се плануват съществени санкции. През всички празнични дни ще се вършат инспекции за алкохол и опиати, а камерите ще са на пътя, с цел да снимат извършители, които надвишават скоростта.
Хаос по пътищата преди празниците Пазаруването задръсти огромните градове
Съветът към водачите е да потеглят с цялостен контейнер, изправна кола и зареден мобилен телефон. А най-важното - да са търпеливи и да съблюдават отдалеченост.

Собственикът на автосервиз Любомир Мулетаров добавя: „ Задължително да има въже за изтегляне, тъй като не се знае по кое време по какъв начин и при какви условия ще се наложи да го ползвате. Задължително в същото време да имат вериги за сняг”.

Има и т.нар течни вериги за сняг – спрей, който усилва сцеплението на гумите при хлъзгав път и буксуване.

Най-важното обаче е да шофирате деликатно и да спазвате по-голяма отдалеченост, поучава състезателят Васил Жеков. Като най-опасни дефинира внезапното подаване на газ и внезапното прекъсване – в случай че блокирате гумите и ABS системата се задейства, отпуснете отново натиска.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР