Държавата, с целенасочена и прагматична политика за развитие на лозаро-винарския

...
Държавата, с целенасочена и прагматична политика за развитие на лозаро-винарския
Коментари Харесай

Зам.-министър Джиков: Държавата ще успее в обозримо бъдеще да върне българското вино на световните пазари

Държавата, с целенасочена и прагматична политика за развиване на лозаро-винарския бранш, ще успее в обозримо бъдеще да върне българското вино на международните пазари. Това сподели заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков в Поморие, където участва на ритуалното зарязване на лозя във връзка празника на лозарите и винопроизводителите Трифон Зарезан.

Заместник-министърът напомни, че сега се изготвя маркетингова тактика, с небосвод от три години, за достъп до пазари и реклама на българското вино. „ Работи се по основаването на цифрова карта на България, в която ще бъдат включени обектите за винен туризъм. Това е основата, на която би трябвало да стъпим, с цел да може секторът у нас да се развива още по-успешно, а страната ни да се утвърди като желана винена дестинация “, уточни Джиков. По думите му задачата е да създадем българското вино конкурентоспособно на интернационалните пазари.

„ Ще маркираме на кои пазари е належащо да присъстваме, с какво би трябвало да се съобразим, по какъв начин и по какъв метод страната би трябвало да застане зад винопроизводителите. България има потребност от съществено наличие на американския и азиатския пазар. В Европа има доста съществени страни, които създават вино, в това време инфлацията засегна извънредно доста европейската покупателна дарба.

„ Миналото година, лятото, паднаха тежки градушки, и в този момент с наслада виждам възобновени лозови масиви тук, посредством и на страната, и на упорития труд на самите аграрни производители “, означи още заместник-министърът. Джиков бе безапелационен, че Министерството на земеделието би трябвало да пази само ползите на земеделските производители, и по този начин един до друг, да се вземат решение проблемите за развиването и напредъка на аграрния бранш.

На присъстващите той пожела здраве, триумф и благодат, като ги поздрави за съхранението на традициите в отбелязването на този ден.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР