Държавата продължава с подкрепата си към четиримата български граничари, които

...
Държавата продължава с подкрепата си към четиримата български граничари, които
Коментари Харесай

М.Маринов: Държавата подкрепя граничарите, които Турция иска да съди

Държавата продължава с поддръжката си към четиримата български граничари, които Турция желае да бъдат съдени. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов по време на парламентарния надзор.

Южната ни съседка търси отговорност на граничарите поради случай от преди 10 години. Тогава при арест на турски бракониери в морето край Резово се стига до конфликт, при който един от нарушителите е прострелян смъртоносно. У нас делото беше прекъснато, само че в Турция се води различен развой.

Преди месец бургаският съд отхвърли да организира ново чуване на четиримата с претекста, че това е интервенция в българския суверенитет и не е възможно нашите сънародници да бъдат съдени два пъти за едно и също закононарушение.
Съдът в Бургас отхвърли да извърши правосъдна поръчка за ново чуване на граничарите Турция ги упреква в убийството на риболовец нарушител преди 10 години
„ Изплатена им е помощ от страната, с която те да платят хонорарите на турските си юристи. Ще търсим и още способи за поддръжка. Очакваме и поддръжката на обществото, тъй като става дума за чиновници, които охраняват държавната граница”, сподели още Младен Маринов.

Търсенето на Арабаджиеви продължава

Продължаваме да търсим и семейство Арабаджиеви, пуснали сме нужните документи до „ Европол “ и „ Интепрол “ и чакаме противоположна информация, акцентира пред публицисти Маринов.
Ръководството на „ Маринела ”: Хотелът не е запечатан още веднъж от Национална агенция за приходите Ръководството на хотела оповестяват в писмо до медиите, че към сегашния миг всички обекти в „ Маринела ” работят без ограничавания
„ Някъде триумфът идва бързо, някъде по-бавно. Надявам се, че всичко ще завърши, тъй че да бъде подсигурен един обективен развой и те да бъдат обезпечени за потребностите на този развой “, добави Маринов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР