Държавата отпуска спешно 10 млн. лв. за летни униформи за

...
Държавата отпуска спешно 10 млн. лв. за летни униформи за
Коментари Харесай

Борисов обеща безлимитно гориво и летни униформи за полицаите

Държавата отпуска незабавно 10 млн. лева за летни униформи за служителите на реда, а лимитите за гориво на патрулките отпадат. Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов, който участва на национално заседание на Министерство на вътрешните работи дни преди плануваните митинги на чиновници в системата, съобщи бТВ.

" Средствата не се отпускат поради подготвяния митинг, а тъй като настояванията са основателни ", внесе пояснениепремиерът.

Вчера синдикатите оповестиха, че излизат на улицата на 5 юли, а главните им претенции са за по-висока заплата, униформи, защото сега се постанова да купуват облекло с персонални средства, както и напълно нов закон за Министерство на вътрешните работи.

Премиерът съобщи, че " повече не желае да чува, че служителите на реда нямали гориво и нафта, с цел да посетят даден сигнал ".

Той разпореди и незабавно да се облекчи административната тежест за жителите, защото администрацията в Министерство на вътрешните работи е една от най-тежките.

Съвещанието беше планувано и не е обвързвано с митингите на синдикатите. На него участва и основният прокурор Сотир Цацаров.

Обвинител номер едно пък насочи рецензии към Министерство на вътрешните работи и уточни слабите звена – битката с корупцията и икономическите закононарушения, както и образованието на дознателите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР