Държавата не трябва да прехвърля контрола върху изрядността на търговците

...
Държавата не трябва да прехвърля контрола върху изрядността на търговците
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Държавата да не чака да гоня сервитьорите за касов бон, има си данъчни

Държавата не би трябвало да трансферира контрола върху изрядността на търговците върху обществото, тя си има институции за това. Това съобщи политологът Цевтанка Андреева в “Пресечна точка ” по Нова телевизия по тематиката, че клиент може да задържи заплащането, в случай че не получи касов бон.

“Държавата да не чака да пъдя сервитьорите за касов бон, има си данъчни ”, съобщи тя.



Финансовият специалист Олена Шопова пък дефинира тази мярка за надзор “смешна ”.



Бившият началник на КАТ Тенчо Тенев пък съобщи, че енергийните сдружения не гледат касова записка. “Ако не си платил на време, ти стопират тока ”, акцентира той.

Отпускането на повече пари за просвета не са подарък, те са били обещани от политиците на създателите и митингите са тъй като са били орязани в бюджета. Това сподели политологът Цветанка Андреева. Тя добави, че вярното им потребление зависи от ръководството. Според нея има частни културни институти, които се оправят доста по-добре от държавните.

Андреева даде образец с моноспектаклите - някои от тях се играят в камерни зали, а други в най-големите зали за спорт и просвета в България. Въпросът е, че приходите от просвета би трябвало да се ръководят добре, въпреки културата като образованието и защитата не са непосредствено свързани с пазара.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР