Държавата може да си позволи да плати наведнъж новите изтребители,

...
Държавата може да си позволи да плати наведнъж новите изтребители,
Коментари Харесай

Горанов: България може да плати новите изтребители наведнъж

Държавата може да си разреши да заплати едновременно новите изтребители, съобщи финансовият министър Владислав Горанов в отговор на въпрос дали може да се контракти разсрочено заплащане:

„ В договаряния сме още, най-вероятно няма да успеем да договорим разсрочено заплащане. Със сигурност военните планове са скъпо за нас изпитание. Това, което съм уверен, е, че Ф-16 блок 70 е най-оптималният за нас вид. В договаряния сме с американската страна, с цел да реализираме оптималната цена, която е избрана от Народното събрание. 2 милиарда са много пари, само че откакто това е приоритет, откакто сме членове на НАТО, евентуално и това изпитание би трябвало да бъде направено “.

Горанов сподели още, че не му е известно дали неговото име попада измежду чиновниците на финансовото министерство, за които прокуратурата има подозрения за осъществено закононарушение при раздаването на партийните дотации.

„ Това знае единствено прокуратурата. Ако ми изпратят призовка да се явя и да дам показания, ще разберете. Има съответни имена на съответни специалисти, само че отново споделям, тук, в случай че се приказва за тезата на прокуратурата, че има осъществено закононарушение, това занапред ще се изследва, защото даже да допуснем, че тълкуванието, което 20 години сме имали на закона, е неточно, то нито има предумисъл, нито има предумишленост на едни сходни дейности. В края на краищата разноските не ги е правила страната, правили са ги партиите. Но дано оставим прокуратурата да си свърши работата с проучване на съответните процеси, в случай че би трябвало да ги разясняваме “, акцентира министърът, който взе участие в полемика, отдадена на недекларираното наемане на служащи и чиновници, проведена от КНСБ.

Тази седмица Конгресът на Съединените щати даде позволение България да получи опция за пазаруване на повсеместен пакет от 8 многоцелеви изтребителя Ф-16 на стойност 1 милиарда и 600 млн. $.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР