Държавата капитулира пред собствениците. Нашето културно-историческо наследство не струва и

...
Държавата капитулира пред собствениците. Нашето културно-историческо наследство не струва и
Коментари Харесай

Минеков:Държавата капитулира пред собствениците!

" Държавата капитулира пред притежателите. Нашето културно-историческо завещание не коства и стотинка , когато отсреща ви застанат олигарси и техните кметове . "

Това разяснява в предаването " Неделя 150 " на служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

" Още предходната година кметът на Пловдив е дал позволение за така наречен сигурност и здраве поръчка, която значи, че той позволява сриването на постройката. "

Минеков изрази съмнение, че откакто в предходен интервал постройката от Тютюневите хранилища в Пловдив " не е била допряна " , е трябвало да се случи по този начин, че тъкмо в интервала, когато той е длъжностен министър, тя да бъде съборена.

" Явно, че задачата е била освен това да се случи, само че това да бъде и един жест, ориентиран към служебното държавно управление . Бях предизвестен, че притежателите разполагат с 11 медийни уеб страницата, които обработват мнението в Пловдив, а частично и в София, което беше нещо и като закана. "  

Проф. Минеков цитира следствие на " Биволъ ", съгласно което съборената постройка е благосъстоятелност на " едни известни производители на ракия, които са били прекомерно близо до партия ГЕРБ ".

" Воювам с настоящия Закон за културно завещание от 2009 година ", посочи Велислав Минеков. По думите му, в случай че някои от до момента направените оферти за промени в закона са влезнали в Народното събрание, " това нямаше да се случи ".

" На този закон главният му сакатлък е във връзка с недвижимото културно завещание ", безапелационен е служебният министър на културата.

" Побеждава " положителният капитал ", побеждава новата ни буржоазия. Те побеждават, тъй като вършат по този начин, че в Народното събрание да няма решения, които са ориентирани против тях . На това се дължи този сакат закон . На това се дължи голямата, странна сбирка на Васил Божков. Всичките тези палежи, които не бяха единствено в Пловдив . Зад тези палежи стоят бизнес ползи . "

" Никой не гледа съществено от политиците към Министерството на културата и към този закон. Това е бедата. Поради този закон съществуват безобразия, които са неизмерими . Едно от тях е иманярството. България по данни на Европол всяка година изнася сред 60 000 и 90 000 обекта, наречени културна полезност . Имаме и велики колекционери, които употребяват този закон по най-неправилния метод ", сподели още Велислав Минеков.

Министърът на културата уточни, че през последните месеци е бил " извънредно спокоен, обладан от очаквания и лековерен ", само че със сформирането на новия парламент няма да бъде подобен -  ще бъде " извънредно противен и нападателен ", тъй като " очевидно не става с доброта "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР