Държавата и туристическият бранш трябва да обединят усилия, за да

...
Държавата и туристическият бранш трябва да обединят усилия, за да
Коментари Харесай

Николова: Може за празниците да направим компромис за вечерния час

 Държавата и туристическият отрасъл би трябвало да обединят старания, с цел да могат да се оправят с икономическата рецесия. Това сподели пред Българска национална телевизия вицепремиерът.

Над 30 000 работни места са непокътнати по мярката 80/20. Не можем да приказваме за добър сезон, само че ще имаме сезон, сподели още министърът на туризма. Възможно е да бъде изработен компромис за вечерния час на заведенията за хранене за празниците.

" От неделя към този момент съм на терен в зимните курорти. Бях в Боровец и в Банско. С моя заповед бяха одобрени инструкции, които са наложителни за всички места за хранене и развлечения. Противоепидемичните ограничения са наложителни както за хотелите, по този начин и за лифтовете и оборудванията. Единните правила са въведени на обществено и налично място, обезпечени са местата за хранене с нужната отдалеченост. Ние ще имаме сезон, не можем да приказваме, обаче за добър сезон ", посочи Николова.

Понятието екскурзиант се промени. Хората към този момент имат други условия, посочи Николова. Ние още веднъж ще залагаме на вътрешния туризъм. За първите 8 месеца на годината над 2,7 милиона българи са посетили нашите курорти. Отново ще залагаме на българите, както и на балканските страни, разяснява Николова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР